Andrei Roșu pregătit de Atlantic Challenge

Andrei Roșu pregătit de Atlantic Challenge

Andrei Roșu a fost invitatul lui Bogdan Miu și al lui Cătălin Striblea în matinalul Digi FM. Sportivul va avea de înfruntat o mare provocare anul acesta: va traversa Atlanticul într-o ambarcațiune cu vâsle.

Atlantic Challenge are loc o dată la 2 ani, se pleacă din La Gomera (Insulele Canare) şi destinația este Antigua. De la startul din decembrie 2017, timp de aproximativ 60 de zile, cei patru membri ai primei echipe româneşti participante la această competiţie îşi vor uni puterile pentru a vâsli cei 5000 de kilometri din Oceanul Atlantic. 

La această competiție se vâslește două luni continuu, doi membri vâslesc două ore, apoi fac schimbul cu ceilalți doi. Sportivii trebuie să plece la drum cu un surplus de 20 kg, pe care le vor pierde în timpul cursei. Andrei este acum în proces de îngrășare.

Sportivul a spus că, la cursa de pe Atlantic, dacă primești ajutor extern, ești descalificat. Astfel, trebuie să îți asiguri tot necesarul înainte de a urca pe barcă: desalinizator, mâncare deshidratată, panouri solare.

Pe 12 decembrie începe Atlantic Challenge, o cursă ce va dura două luni.