Cătălin Măruță, exclusiv pentru DigiFM: “L-am pus pe Mircea Geoană să îi dea beep lui Ion Iliescu”

Cătălin Măruță, exclusiv pentru DigiFM: “L-am pus pe Mircea Geoană să îi dea beep lui Ion Iliescu”

Un nou interviu LIVE, condus de Cătălin Striblea pe pagina de facebook DigiFMradio, l-a adus in fata fanilor pe indrăgitul realizator TV, Cătălin Măruță. Acesta a lăsat haina de emisune TV la intrare și ne-a arătat o altă față de-a sa, omul Măruță, cu povestea sa de viața și începuturile sale în presă. 

Am aflat astfel că Măruță era la Facultatea de Drept când și-a descoperit pasiunea pentru radio, iar în ultimul an de studenție a ajuns să aibă absențe și restanțe din această cauză. Norocul lui a fost că părinții erau înțelegători și l-au lăsat să facă radio și televiziune, deși nu înțelegeau domeniul și nu aveau treabă cu fenomenul.
Cătălin a declarat că a fost crescut de bunici până la vârsta de 4 ani și a avut o relație specială cu aceștia. Ca dovadă este și poza de pe telefonul său, în care David, fiul său, apare alături de bunicul lui.

Măruță a povestit cum a fost aventura sa în București, abia a ajuns în Capitală, când stătea într-un cămin de nefamiliști în cartierul Vitan, își gătea la reșou și împărțea pliante cu Partidul Alianței Civice într-o campanie electorală pentru a se întreține, în 1996. De banii astia “Mi-am luat o geacă, un radio cu led-uri și i-am cumpărat mamei o eșarfă din Obor cu banii de pe pliante”, a spus Cătălin.
Unul dintre ascultători, l-a întrebat pe Măruță care este versul său preferat din piesele Andrei. El a răspuns, fără să stea pe gânduri – “Iubirea schimbă tot”. Un alt ascultător a fost curios să afle dacă prezentatorul tv a călcat strâmb vreodată. Cătălin nu s-a ferit de această întrebare și a recunoscut că a făcut acest lucru în perioada liceului, dar și în studenție.

“De la o vreme, nu mai ai timp de lucruri d-astea, nu îți mai vine să faci asta când ai familie și copii.”, a mai spus el.
Despre începuturile sale în presă, spune ca a intrat “pe bune” in lumea asta. “La TVR 2 am dat concurs, trebuia să dau știri. După concurs, mi s-a zis că trebuie să fac entertainment. Am ajuns să face emisiune, dar mă uitam mereu la PRO TV, îmi plăcea mult ce se întâmplă pe acolo. Treceam pe lângă curtea din Pache Protopopescu și îmi spuneam <<O să lucrez cândva aici>>.

Am plecat de la TVR 2, unde făceam Plaja lui Măruță, și am crezut că o să rupem la Realitatea, unde am avut o experiență interesantă. După 6 luni de la Realitatea, în care doar 3 luni am făcut emisiune, m-am întâlnit cu Sorin Ovidiu Vântu și i-am zis că nu sunt fericit cu ce fac. ”, a povestit Cătălin Măruță. El și-a amintit că, desi avea politicieni invitați, îi punea să facă tot felul de lucruri înafara sferei lor. De exemplu, l-a pus pe Mircea Geoană să îi dea beep lui Ion Iliescu pe telefon, ca să vadă dacă îl sună înapoi.


Cătălin a recunoscut că, după cele șase luni petrecute la Realitatea TV, s-a dus la Sorin Ovidiu Vântu și i-a dat înapoi banii pe care i-a câștigat cât a lucrat acolo. “Nu consideram că îi merit pentru că nu lucrasem prea mult”, a spus Măruță.

Cu privire la viața de familie, Cătălin a dezvăluit că este foarte ordonat, casnic chiar. Știe chiar să și calce, lucru pe care îl făcea mereu în studenție. “Spăl vasele de seara, trebuie să las bucătăria lună, am învățat de la mama.”, s-a jurat cu mana pe inima.
Cât despre Andra, soția sa, Cătălin are numai cuvinte frumoase la adresa ei: “Andra este cel mai minunat om pe care l-am cunoscut și pe care îl am lângă mine.”.

Prezentatorul tv a dezvăluit că a băut țuică alături de prietenii săi, înainte de a o cere pe Andra în căsătorie, pentru a prinde curaj.
Cătălin Striblea a fost curios să afle dacă Măruță are vreun regret.
“Mi-ar fi plăcut ca bunica mea, care m-a crescut, să mă vadă la televizor – e singurul meu regret”, a spus acesta.