Florin Negruțiu:

Florin Negruțiu: "UDMR deține cheia guvernării"

Jurnalistul Florin Negruțiu a fost invitat luni dimineața la matinalul Digi FM. Cătălin Striblea și Bogdan Miu au discutat cu el despre actuala situație politică din România.

“Ce vedem la televizor de o săptămână încoace nu are nici o legătură cu viața noastră. Are legătură cu două găști politice care au ocupat scena, care se luptă pe viață și pe moarte pentru putere politică, pentru bani și pentru libertate. Și nimeni nu intervine. În final, va rămâne doar unul, fie Grindeanu, fie Dragnea. Miercuri, la moțiunea de cenzură vom vedea cine câștigă, nu pot câștiga amândoi, asta e clar”, a spus jurnalistul.

În momentul acesta, dacă opoziția nu face nimic, situația este foarte complicată pentru Liviu Dragnea, explică Florin Negruțiu. “Dragnea are două zile jumate să convingă UDMR-ul să vină și să voteze, ca moțiunea să treacă. UDMR-ul deține, în momentul de față, cheia guvernării.”.

Jurnalistul a declarat că singurul lucru pe care îl poate promite președintele PSD este promisiunea de a lua la guvernare UDMR-ul. De asemenea, echipa Grindeanu – Ponta, poate face aceleași promisiuni partidului. Dacă moțiunea pică miercuri și Grindeanu rămâne, el va trebui să își găsească o nouă majoritate parlamentară, va trebui să negocieze cu PSD, ALDE, UDMR și cu opoziția. “În acest moment, Grindeanu are mai multe de oferit decât Dragnea. Grindeanu a ras toată conducerea de la Dezvoltare, deci în momentul ăsta are în mână pâine și cuțitul fondurilor publice. Cel mai important instrument al puterii este acest program de la Ministerul Dezvoltării, miliardele de la Ministerul Dezvoltării.”, a spus Florin Negruțiu.

El a analizat și înregistrările scurse de la DNA și, conform acestora, Grindeanu ar fi “o victimă a securității pe stil nou” sau premierul este un om atât de puternic încât este protejat de DNA.

“Nu există eroi pozitivi în toată povestea asta, este o luptă a răului cu mai răul. ”, a rezumat jurnalistul ultimele zile.