John Legend:

John Legend: "O să susțin mereu o societate plină de iubire"

John Legend a oferit un interviu revistei Client Magazine, înainte de a începe cel mai mare turneu al său în Europa.

Artistul a vorbit despre lucrurile pe care le susține și în care crede.

“Am fost mult timp pasionat de egalitate și justiție socială, ca cetățean și ca artist. Am crescut citind despre Martin Luther King, Frederick Douglass și Harriet Tubman. Ei au fost eroii mei în copilărie și am crezut întotdeauna că trăind o viață importantă și impact, însemna să susții dreptatea și drepturile egale. Sunt privilegiat că am parte de o voce care se face auzită și simt că este responsabilitatea mea să o folosesc într-un mod care face o diferență pozitivă. Mereu voi susține o societate mai iubitoare și voi vorbi împotriva urii, intoleranței și nedreptății.”

John Legend a povestit și despre cum este să supraviețuiești într-un astfel de business.

"Cred că a ajutat să devin faimos după 20 de ani, nu ca un adolescent. Am absolvit universitatea și am fost corporatist. Am avut deja un grup bun de prieteni și am fost obișnuit să mă ocup de mine. Și acum sunt căsătorit și am o fiică. A avea o familie mă ajută cu siguranță să mă concentrez asupra a ceea ce este important în viață.

Artistul a povestit, în cadrul interviului pentru Client Magazine, și despre partea de educație și caritate.
"Familia mea nu a avut prea mulți bani așa că am văzut educația ca o oportunitate de a-mi schimba circumstanțele. Părinții mei nu au mers la facultate, dar m-au încurajat să fac acest lucru și au subliniat întotdeauna importanța educației. Din păcate, o educație bună nu este ușor accesibilă tuturor copiilor din SUA sau din întreaga lume. Echipa mea și cu mine lucrăm pentru a intensifica dialogul privind inegalitatea în educație și a furniza resurse pentru îmbunătățirea oportunităților oferite tinerilor care provin din medii defavorizate. În plus față de eforturile noastre în domeniul educației, am înființat organizația FREE AMERICA, care să se concentreze asupra încheierii încarcerării în masă în SUA prin reforma sistemului de justiție penală ".

John Legend a mai spus că scopul său este de a a inspira, educa și distra oameni. De asemenea, el a dezvăluit cum a ales numele fiice sale, Luna: “În anii de adolescență, ascultam multă muzică. Am început să o ascult pe Nina Simone foarte mult în acea perioadă și am devenit un mare fan al ei. Ea este unul dintre artiștii mei preferați și este o mare influență. Am numit-o pe fiica mea Luna Simone ca un omagiu pentru ea. Luna pentru că ea este literalmente lumina în întuneric. Când s-a născut, se auzea piesa "Superfly" de la Curtis Mayfield. Versul de început este “Darkest of night, with the moon shining bright.”