Lucian Mîndruță:

Lucian Mîndruță: "România comunistă a fost cea mai stupidă țară pe care o cunosc"

Lucian Mîndruță a fost invitatul lui Cătălin Striblea în cadrul seriei de interviuri LIVE de pe pagina de Facebook Digi FM. Jurnalistul a povestit despre pasiunile sale, despre familie și începuturile sale în presă.

Lucian voia să devină aviator încă din copilărie. El și-a petrecut vacanțele de vară, în copilărie, la țară, unde era un culoar aerian. Astfel, pentru că vedea mereu avioane pe cer și era fascinat de ele, acum are mai multe brevete de pilot.

El a povestit și despre perioada grea din copilărie, când nu avea bani, așa că a trebuit să muncească pentru a se întreține. La vârsta de 14 ani s-a apucat de fotografie, la nunți, botezuri și înmormântări. Mai departe, Lucian a vorbit și despre locurile sale de muncă de dinainte să intre în presă. Mai exact, a lucrat ca electrician și ca paznic de noapte la uzina 23 August.

“În PRO TV m-a adus Esca, alături de care am lucrat la SOTI. În 1993, Sârbu ne-a făcut ofertă mie și Andreei. Ea l-a ales pe Sârbu, eu l-am ales pe Tatulici. Greșeală enormă. Pe 1 Decembire 1995, când s-a lansat PRO-ul, mi-a fost de ajuns să văd sigla, animația. Atunci am realizat că ăsta este locul în care vreau să lucrez. Sârbu a fost ofticat pe mine că nu am vrut să vin de prima dată, au durat două săptămâni negocierile.”, a spus jurnalistul.

El și-a adus aminte și de ședințele pe care le ține Sârbu sâmbătă noaptea la ora 3, la el acasă. Deși nu mai aveau viață personală, angajaților nu le păsa pentru că le plăcea mult prea mult ceea ce făceau.

Lucian a vorbit și despre mutarea la Antena 1. El își dorea foarte mult jurnalul principal și știa că nu are cum să facă asta la PRO TV, deoarece era adjudecat de Andreea Esca. Iar la Antena 1 i se oferea acest lucru, așa că a ales să plece.

“Biking-ul este singura mea soluție de endorfină. Eu nu beau, nu fumez. Asta mă face fericit.”, a spus Mîndruță despre noua sa pasiune. Totuși, din această cauză el nu prea mai e prezent acasă, weekend-urile le are ocupate cu biking, dar își dorește să își petreacă mai mult timp cu familia sa.

Cătălin Striblea a fost curios dacă Lucian Mîndruță este un om fericit.

“Nu sunt. Orice om care realizează care este condiția umană, 30-50 de ani, apoi 20 de ani de boală, apoi moarte și întoarcerea în nimic, nu poate fi fericit. Condiția umană este nefericirea. Omul când înțelege care e treaba cu el pe lumea asta, nu mai poate fi fericit. Dar nici veșnicia nu mă atrage.”, a declarat el.

Lucian Mîndruță și-a spus și părerea despre regimul comunist.

“Am știut în vremea comuniștilor că trăiesc într-un regim stupid. Se vedea în jur. Greșeala comuniștilor a fost că au tradus pre multe cărți. Te prinzi foarte repede numai citind Jules Verne că România comunistă e o tâmpenie, e o țară de doi ani jumate. România comunistă a fost cea mai stupidă țară pe o cunosc, inclusiv Albania.”, a conchis el.