Mugur Mihăescu:

Mugur Mihăescu: "Dacă ai bani, înseamnă că trebuie să îți ducă altul gunoiul?"

Mugur Mihăescu a fost invitatul lui Cătălin Striblea în cadrul seriei de interviuri LIVE pe pagina de Facebook Digi FM. “Sunt un om zen, om de afaceri, care își vede de treaba lui, mai merg cu Radu prin țară”, și-a făcut Mugur prezentarea.

El a dezvăluit că nu are proiecte pentru televiziune, dar revine în septembrie cu un proiect special pentru online. “Părintele stand-up comedy-ului din România”, cum s-a autodenumit, a povestit că, în copilărie, era un nerd căruia îi plăcea cartea.

“Eram avid după informație”, a spus el. Mugur a crescut la țară, până la 6 ani în Goicea, până în clasa a 4-a în Sadova, apoi a mers la școală în Craiova. Părinții și bunicii săi au fost profesori. Mai mult, și soția sa are aceeași profesie. “Rar mi-a fost dat să văd un pedagog așa ca ea. M-am plimbat prin multe cercuri de profesori, dar nu am întâlnit un dascăl ca ea.”, a spus Mihăescu despre femeia care îi stă alături din 1994.

“Nu o să înțeleg niciodată logica violenței umane. În armată încercau să te facă un executant al răcnetului. Am urât armata.”, a povestit actorul despre perioada în care a fost obligat să facă armata.

Mugur Mihăescu și-a amintit și despre vremea în care stătea cu Radu Pietreanu și își pregăteau spectacolele.

“Scriam în fiecare zi! Stăteam cu Radu și scriam în fiecare zi. Trebuia să schimbăm spectacolele zilnic, nu cum se întâmplă azi, de își fac ăștia câte un spectacol de stand-up și îl țin și 2 ani. Un banc știut e un banc știut.”

El a recunoscut că până la 28 de ani a făcut foamea fizic, iar când au început să câștige bani, nu cunoșteau valoarea banului - “O garsonieră costa 5000 de dolari, iar noi făceam câte 10.000 de dolari de persoană, la fiecare spectacol.”

Mugur a povestit și un episod din perioada comunistă – “În ’89, în Timișoara, ne-am urcat pe scenă și am început să spunem bancuri cu Ceaușescu. Oamenii din sală erau în picioare, aplaudau, dar ne-au închis spectacolul. Apoi, s-a interzis să apară umorul cu public. Puteai să te duci doar în fața unui juriu.”

El și-a amintit cu amuzament că a învățat să cânte la chitară, într-o vară, ca să agațe fetele. Dar acest lucru l-a ajutat pentru că, mai apoi, a cântat la nunți ca să mai câștige bani.

“Nu am lucrat niciodată nicăieri. Nu am fost angajat niciodată. Eram inconștient.”

Perioada de glorie a grupului Vacanța Mare a fost după mijlocul anilor ’90 și începuturile anilor 2000.

“În 1996, am vândut 2.400.000 de casete. I-am topit! Făceam cu tâlharii asta, nu cu case de producție.”, a spus el amuzat. Mugur își amintește că îi lăsa pe “tâlhari” să le pirateze spectacolele, iar acest lucru a contribuit la faima lor.

“Sunt un om cumpătat. Am muncit pentru fiecare leuț al meu, am învățat carte foarte multă. Nu sunt zgârcit, nu am trăit din șpăgi, nu am avut cine știe ce familie. Doar tata a prins succesul meu în televiziune. Mama a murit în 1998. Nici nu am avut o relație de prietenie cum sunt azi relațiile. Erau relații stricte mamă-fiu, tată-fiu. Bunica mea mă lauda mereu. Tata avea stilul de no comment. Nu se exterioriza.”, a povestit Mugur Mihăescu.

El a vorbit și despre proiectul său din Centrul Istoric, pe care îl vrea un mall în aer liber și să nu mai existe locuințe. Acest proiect l-a început încă de pe vremea în care Sorin Oprescu era primar și este foarte mândru că planul său prinde contur an după an.

Mugur Mihăescu are și o fiică, ce studiază la Londra. El a povestit că ea lucrează, în prezent, la o firmă de inteligență artificială. Pentru ea își dorește doar să fie fericită, să aibă un job pe care să îl facă cu plăcere.

Cătălin Striblea a avut, pe final, o curiozitate: actorul este casnic sau nu? Răspunsul a venit foarte hotărât: „Dacă ai bani înseamnă că trebuie să ducă altul gunoiul? Ce treabă are banul cu omenia?”.