Vlad Voiculescu despre Rețeaua Citostaticelor, acțiuni caritabile și Ministerul Sănătății

Vlad Voiculescu despre Rețeaua Citostaticelor, acțiuni caritabile și Ministerul Sănătății

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății în Guvernul Cioloș, a fost invitatul lui Cătălin Striblea în cadrul seriei de interviuri LIVE de pe pagina de Facebook Digi FM. Cătălin l-a prezentat pe Vlad ca fiind o vedetă politică, unul dintre foștii miniștri din România care are ca urmăritori pe Facebook oameni care cred în el, oameni care spun despre el că a făcut ceva.

Vlad Voiculescu a vorbit despre perioada în care a fost ministrul Sănătății și despre una dintre cele mai discutate probleme din România – vaccinurile!

“Când am ajuns la Ministerul Sănătății, am întrebat – cum stăm cu vaccinurile? Ar fi trebuit să primesc o situație, un tabel. Această situație nu a existat deloc! Când am cerut-o,  a părut o chestie ireală. Niciodată, la Ministerul Sănătății nu a existat o evidență. Am rezolvat asta într-o săptămână cu GovITHub. Ceea ce am observat este că dacă într-un județ se rămânea fără vaccinuri, în alt județ era un surplus. Era nevoie doar de un telefon dat de județul X către județul Y și să ceară vaccinurile. Criza de vaccin rujeolic nu a existat în cadrul mandatului meu. Vaccinul ROR nu a lipsit nici o zi în timpul mandatului meu.”

El a povestit și despre porecla sa din perioada liceului, Boieru’. Avea, în apropiere, un chioșc unde se vindeau fursecuri și bușeuri, iar când avea mai mulți bani la el, cumpăra și pentru colegii săi. Astfel, el a dobândit această poreclă.

Pe când era un simplu angajat al unei bănci, în Viena, a aflat de faptul că din România lipsesc citostaticele pentru bolnavii de cancer. I s-a părut inacceptabil, așa că a mers la prima farmacie, a cumpărat medicamentele și le-a trimis în România. Astfel, a luat naștere Rețeaua Citostaticelor.

“Cu 300 de euro am cumpărat citostatice pentru 6 copii. Eram primii 300 de euro câștigați pe bursă. Dacă cu 300 de euro poți cumpăra niște medicamente care fac diferența între viață și moarte, ce altceva mai bun poți face cu 300 de euro”, a spus el.

Mai multe lucruri interesante despre Vlad Voiculescu poți afla duminică, de la ora 12.00, pe Digi FM, la emisiunea “Portrete în cuvinte”.