Acum la Digi FM MINELLI - Bug a Boo

Circulaţie rutieră în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri naţionale. Ninsori și viscol în jumătate de țară

Closeup,Of,Car,Tires,In,Winter,On,The,Road,Covered
Mașină, zăpadă, drifturi. Foto: Shutterstock

UPDATE. 21:29. Traficul era îngreunat sâmbătă seară pe mai multe drumuri din judeţul Galaţi. Carosabilul fiind acoperit cu zăpadă şi polei, în multe zone. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Costel Fotea, cea mai mare problemă o reprezintă vântul care suflă puternic şi viscoleşte zăpada, aducând-o pe şosele.

Pe DN 24D, între localităţile Bursucani şi Bălăbăneşti, ningea abundent şi se acţiona cu un utilaj de deszăpezire de la Secţia de Drumuri Naţionale Galaţi. Traficul a fost îngreunat şi din cauza unui TIR rămas pe partea carosabilă.

De asemenea, se acţiona cu utilaje de deszăpezire pe DN 24D şi între localităţile Cuca - Tuluceşti, pe DN 26 între municipiul Galaţi – comuna Vânători şi comuna Folteşti, pe DN 25 între localităţile Şendreni şi Braniştea, precum şi Drăgăneşti – Iveşti şi pe DN 24 între municipiul Tecuci şi comuna Ghidigeni.

Conform preşedintelui Consiliului Judeţean, Costel Fotea, utilajele acţionau sâmbătă deja de ore bune pe drumurile judeţene pentru a înlătura zăpada de pe partea carosabilă şi pentru a împrăştia material antiderapant, transmite News.ro.

"Cea mai mare problemă este vântul care suflă cu putere şi spulberă zăpada de pe câmp pe partea carosabilă", a afirmat Fotea.

Până duminică, la ora 10.00, judeţul Galaţi este sub cod portocaliu de vreme rea.

17:32 Vaslui: Microbuz cu şase persoane şi mai multe maşini, blocate pe DN 2F, la Dragomireşti

Un microbuz cu şase pasageri, dintre care doi minori, a rămas blocat, sâmbătă, pe DN 2F, în comuna Dragomireşti, în zona releului, din cauza depunerilor de zăpadă pe carosabil. Acolo a fost trimis un echipaj din cadrul SPR 1 Vaslui, informează Agerpres.

Potrivit autorităţilor, pe sectorul de drum DN 2F Bleşca - Dragomireşti au rămas blocate în trafic, din cauza lipsei anvelopelor de iarnă, un număr de şase autoturisme.

Autovehiculele au fost repuse în trafic, fiind redirecţionate către municipiul Vaslui de personalul Secţiei Drumuri Naţionale.

Conform autorităţilor, din cauza depunerilor de zăpadă, pe o porţiune de drum din comuna Dragomireşti, reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale au solicitat instituirea unui filtru rutier pentru verificarea autovehiculelor ce se deplasează în direcţia Bacău, privind dotarea acestora cu anvelope de iarnă.

Un filtru similar a fost instituit în zona localităţii Bleşca, din comuna Ivăneşti. Un echipaj de poliţie verifică dacă maşinile sunt echipate cu anvelope de iarnă, restricţionând totodată deplasarea vehiculelor cu capacitate mai mare de 7.500 de kilograme.

Din cauza ninsorii abundente şi a viscolului puternic, circulaţia pe mai multe drumuri din judeţul Vaslui se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar patru localităţi cu peste 2.400 de locuitori au rămas fără energie electrică

Știrea inițială

Mai multe vehicule au rămas blocate pe DN 17, în localitatea Păltinoasa, din cauza zăpezii. Centrul Infotrafic transmite că este zăpadă depusă pe carosabil şi ninge în continuare. Începând de sâmbătă dimineaţă, zona Moldovei se află sub incidenţa unei avertizări cod galben de cantităţi însemnate de precipitaţii, ninsori şi intensificări ale vântului.

Încă de vineri, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări cod galben şi cod portocaliu de intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ şi viscol, ce vor cuprinde treptat, până duminică, trei sferturi din ţară.

„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 17, între kilometrii 224 şi 230, localitatea Păltinoasa, judeţul Suceava, este zăpadă depusă pe carosabil, în zonă ninge şi mai multe autovehicule au rămas blocate pe acest tronson de drum”,  transmite News.ro.

Potrivit Centrului Infotrafic, au fost solicitate utilaje pentru deszăpezire şi împrăştiere de material antiderapant.

Circulaţia rutieră a fost oprită pe ambele sensuri de mers, existând rută ocolitoare pe DN 2E.

De asemenea, DRDP Iaşi a transmis că ninge în zona de munte a judeţului Suceava, la Rădăuţi şi în zona Ghimeş (Bacău), iar carosabilul se prezintă majoritar umed, cu porţiuni de zăpadă frământă în strat de sub 1 cm.

„În restul judeţelor din regiunea de nord-est plouă slab, cu lapoviţă în Fălticeni şi Suceava, dar şi în zonele Potoci şi Piatra Neamţ (NT), la o temperatură a aerului în regiune cuprinsă între -2 şi +6°C . Pentru asigurarea circulaţiei pe drumurile naţionale, în acest moment se acţionează cu un efectiv de 54 de autoutilaje de dotate cu lamă şi răspânditor de material antiderapant”, a anunțat DRDP Iaşi.

Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă și pe mai multe sectoare de drum naţional din judeţul Neamţ, a informat sâmbătă prefectul Vasile-Adrian Niţă.

„În urma ninsorilor care au început noaptea trecută în judeţul Neamţ, echipele de drumari sunt mobilizate pentru a asigura condiţii optime de circulaţie. Echipele acţionează non-stop pentru degajarea zăpezii de pe carosabil şi combaterea formării poleiului. Prioritatea noastră este asigurarea siguranţei tuturor participanţilor la trafic şi menţinerea arterelor de circulaţie deschise”, a declarat prefectul, citat de Agerpres.

Pe DN 15C, între localităţile Oşlobeni şi Crăcăoani, carosabil este umed cu porţiuni cu zăpadă tratată.

Aceeaşi situaţie se înregistrează şi pe sectorul de drum naţional 15B în localitatea Dolheşti şi pe DN 15 B, în localitatea Stânca.

Pe toate sectoarele de drum cu probleme se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi împrăştiere de material antiderapant.

Autorităţile recomandă tuturor participanţilor la trafic să circule cu prudenţă, iar posesorilor de autovehicule să le echipeze cu anvelope de iarnă. De asemenea, se recomandă evitarea pe cât posibil a deplasărilor neesenţiale.

Prognoza meteo pentru weekend

Cod portocaliu de vânt puternic, în zonele de munte din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara, până la ora 14.00 

Meteorologii au emis o avertizare nowcasting cod portocaliu de vânt puternic, în zonele de munte din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara, până la ora 14.00, unde rafalele vor depăşi 100 de kilometri la oră.

„Se vor semnala: intensificări puternice ale vântului care vor depăşi la rafală 90...100 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea”, a anunțat ANM.

De asemenea, vineri a fost anunțat un cod galben de vreme rea va fi valabil în intervalul 18 noiembrie, ora 8:00 - 19 noiembrie, ora 10:00, în jumătatea estică a teritoriului şi la munte, unde vor fi precipitaţii însemnate cantitativ, local de 25 - 35 l/mp şi izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte şi predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei şi în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zăpadă, local consistent.

În Dobrogea şi în Muntenia vor fi ploi şi trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie), pe arii restrânse lapoviţă şi ninsoare. Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul şi sud-estul teritoriului cu viteze de 55 - 65 km/h. În Subcarpaţii Moldovei şi de Curbură, precum şi la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăşi 60 - 80 km/h. Pe parcursul zilei de duminică vântul va continua să aibă intensificări în sud-estul ţării şi la munte.

Conform prognozei de specialitate, în perioada 18 noiembrie, ora 14:00 - 19 noiembrie, ora 10:00, va intra în vigoare un prim Cod portocaliu de intensificări susţinute ale vântului, viscol şi vizibilitate redusă sub 50 de metri, local în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură. În intervalul menţionat, local, vor fi intensificări susţinute ale vântului cu rafale de 80 - 110 km/h.

Al doilea Cod portocaliu, de data aceasta de intensificări ale vântului, va fi valabil din 18 noiembrie, ora 18:00 până pe 19 noiembrie, ora 10:00 în sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea şi bazinul vestic al Mării Negre. Astfel, în aceste zone vântul va sufla cu rafale în general de 85 - 90 km/h, iar în Dobrogea de peste 100 km/h.

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SIMONA TARANU
Simona Țăranu: Nu am fost vreo prințesă, nu mă alerga mama cu homarul...
Vara anului 2023, cea mai călduroasă din ultimii 2.000 de ani/ Shutterstock
Vara anului 2023, cea mai călduroasă din ultimii 2.000 de ani. Ce...
Fresh cherries in box at a farmers market
Cât costă 1 kg de cireșe în 2024. De ce nu scad prețurile, deși este...
Playing,Games,Of,Chance,,Lotto-concept.,Completing,A,Lottery,Ticket.romania,,Bucuresti.
Loto 6/49. Un pensionar din București a câștigat premiul cel mare cu...
Pe aceeași temă
Cum va fi vremea la începutul lunii iunie/ Shutterstock
Vremea lunii iunie 2024. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
A,Young,Woman,Is,Fighting,Against,The,Storm,With,Her
Cod galben privind intensificări ale vântului, în mai multe zone din țară, până vineri seară...
Cod galben de ploi în 14 județe
Cod galben de ploi în 14 județe. Cum va fi vreme în București zilele următoare
Rainy,Day
Cod galben de ploi torențiale și instabilitate atmosferică în mai multe județe! Vremea...
Te-ar putea interesa și
The,Sun,Shining,Through,The,Puffy,Clouds.,3d,Ceiling,Decoration
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Când sunt preconizate precipitații
Vremea/ Shutterstock
Prognoza meteo pe patru săptămâni. Ploile continuă și după Paște, în toată țara
Prognoza meteo
Temperaturile scad în această săptămână. ANM: Posibile ploi după 1 mai
Rainy,Day
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă. Unde se vor...
Partenerii noștri
Digi24 Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și...
DigiSport De neînțeles! Ce s-a întâmplat cu Ianis Hagi după ce a fost cel mai bun cu Real Madrid. A atins de 3 ori mingea
De neînțeles! Ce s-a întâmplat cu Ianis Hagi după ce a fost cel mai bun cu...
PeRoz "Părinții mei au avut unele îngrijorări". Mărturisirile unei tinere care s-a măritat cu un bărbat cu 19 ani mai mare
"Părinții mei au avut unele îngrijorări". Mărturisirile unei tinere care...
Film Now Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie...
Digi World Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor...
Stirile Kanal D O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea pleca în vacanță. Minciuna a avut, în schimb, picioare scurte: „Mă aştept să...”
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la...
ProFM Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor două staruri
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini...
Digi Life Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De...
Ultimele știri din matinal
dumitru prunariu
14 mai 1981, ziua în care cosmonautul Dumitru Prunariu şi-a început zborul în spaţiu. Ce...
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
Ultimele știri
A Bonhams staff member holds up a napkin on which a written commitment was made to Lionel Messi, when he was 13-years-old, for a contract from FC Barcelona in December 2000, on display at Bonhams in London before it is offered at auction. Picture date: We
Şerveţelul pe care a fost semnat primul „contract” al lui Messi cu FC Barcelona, vândut la...
Standing,Baby's,Feet,Wearing,Baby,Shoes,(1,Year,And,2
O bonă din București, plasată sub control judiciar după ce ar fi agresat fizic un copil de un...
"Megalopolis" Red Carpet - The 77th Annual Cannes Film Festival
Francis Ford Coppola, după ce a lansat „Megalopolis” la Festivalul de la Cannes 2024: Am...
Sighisoara,,Romania,-,July,23,,2019,:,Sighisoara,Railway,Station
Sute de trenuri şi gări, verificate de poliţiştii de la Transporturi. Au fost date amenzi de...