Acum la Digi FM Gabriel Cindea FARUKKO - Pepas

Rareş Bogdan: În acest moment partidele au decis posibilitatea de a merge singure la Capitală. Bătălia va fi în patru

Rareș Bogdan, la Parlament

Rareş Bogdan a declarat că în acest moment PSD și PNL au decis posibilitatea de a merge singuri în aceste alegeri pe Bucureşti. El a menţionat că, atunci când vor fi toţi cei patru candidaţi, Piedone, Firea, Burduja şi Nicuşor Dan, alegerile vor fi câştigate cu 26-28%, de candidatul care va reuşi să ducă cea mai deşteaptă campanie.

”Cert este că în acest moment partidele au decis posibilitatea de a merge singuri în aceste alegeri pe Bucureşti”, a spus prim-vicepreşedintele PNL, rareş Bogdan, la sediul PNL.

El a arătat că ”nimeni nu va sări de 30%, în acest caz, ”Cine îşi face cel mai bine campanie, cine are cel mai puţin grad de hate, cine reuşeşte să mobilizeze cel mai bine bazinele electorale ale propriului partid şi cine reuşeşte să vină cu un proiect pe Bucureşti. În momentul când vor fi toţi cei patru candidaţi, Piedone, Firea, Burduja şi Nicuşor Dan, alegerile vor fi câştigate cu 26-28%, de candidatul care va reuşi să ducă cea mai deşteaptă campanie şi care va avea susţinere din spate cel mai puternic”, a arătat Rareş Bogdan.

Prim-vicepreşedintele PNL a menţionat că ”pe exemplul administraţiilor de succes ale lui Ilie Bolojan, Emil Boc, ale lui Gheorghe Flutur, ale marilor noştri primari din ţară şi preşedinţi de Consilii Judeţene, cu încrederea de care se bucură în Bucureşti Rareş Bogdan, Nicolae Ciucă, Dan Motreanu, Lucian Bode şi cu organizarea capabilă a PNL, Sebastian Burduja poate fi o posibilitate extrem de serioasă, o opţiune extrem de serioasă”. ”În momentul acela, părerea mea, bătălia va fi în patru, până în ultimul moment”, a mai arătat el.

Rareş Bogdan a prezentat şi rezultatele sondajelor, analizate în coaliţie, luni.

”Un electorat extrem de mobilizat şi de asemenea nişte bazine foarte bine conturate, un bazin al PNL de 23 24 %, un bazin al PSD în jur de 30%, am văzut un bazin al USR în jurul lui Nicuşor în jurul a 28 - 29% la Bucureşti, de fapt al lui Nicuşor, la USR este mult mai jos şi de asemenea, un apariţie surpriză pe scenă, un meteorit, domnul Popescu Piedone care are peste 30% pentru că a furat puţin startul s-a anunţat candidat, s-a victimizat, deci are peste 30 la sută”, a spus liderul PNL.

Rareş Bogdan a menţionat că cert este că, în acest moment, din cercetările sociologice pe care le au, ”o parte din electoratul PNL, deci 24 -23% este îndreptat spre opţiune Nicuşor Dan, deci viitorul candidat comun trebuie să-şi recupereze, să obţină integral electoratul PNL, să putem ajunge la 23 -24%, şi apoi să rupă din electoratul dreptei unite, electoratul lui Nicuşor Dan”.

”Interesant este că în cazul unei candidaturi, a doameni Firea, de exemplu, electoratul liberal se mută într-o proporţie destul de mare spre Nicuşor Dan, 5 - 6 votanţi din 10 se duc spre Nicuşor Dan, iar doamna Firea candidat ar lua de la bazinul PNL destul de puţin şi chestiunea se întâmplă interesant şi în cazul în care este un candidat PNL. Bazinul PSD care este un bazin mai mare la Bucureşti cu 5 - 6 procente mai mare decât al PNL, nu este atât de disciplinat pe cât au crezut colegii din PSD, e un electorat care se mută într-o proporţie destul de mare către Popescu Piedone, adică 5 din 10 votanţi se duc spre Popescu Piedone rapid, abia 4 se duc spre candidatul PNL şi unul se duc spre Nicuşor Dan”, a explicat europarlamentarul.

Rareş Bogdan a menţionat că deocamdată nu au văzut transferurile de votanţi din bazinurile sectoarelor, în Bucureşti, unde există patru primari foarte bine conturaţi, cu încredere de peste 50%.

”Vorbim de Băluţă, Negoiţă şi Ciucu şi Cristian Popescu Piedone. În măsura în care cele 4 sectoare, candidaţii din cele 4 sectoare, ar muta şi ar reuşi să convingă votanţii se sector să îndrepte votul spre un candidat comun atunci lucrurile s-ar stabiliza şi ar fi extrem de interesante”, a completat el.

Bogdan s-a referit şi la lista comună PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare.

”Lista comună de europarlamentare are, pe trei sondaje, scoruri extrem de bune. Lumea ne spune în focus grupuri, mergeţi uniţi să apăraţi cauza României, nu mai staţi în genunchi la Bruxelles”, a spus el despre rezultatele sondajelor.

Burduja, candidatul nostru în momentul de faţă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi că în coaliţia de luni seară a fost stabilit ca cele două partide să susţină împreună candidatul care va deschide lista alegerilor europarlamentare, în persoana Ramonei Chiriac, şi opţiunea de a merge fiecare cu propriul candidat la Primăria Capitalei.

”În coaliţia de aseară au fost decise două lucruri: a fost stabilit să susţinem împreună candidatul care va deschide lista alegerilor europarlamentare, lista comună a coaliţiei, în persoana doamnei şefa Reprezentanţei Comisiei Europene, Ramona Chiriac, şi opţiunea de a merge fiecare cu propriul candidat la Primăria generală a municipiului Bucureşti”, a spus preşedintele PNL.

Nicolae Ciucă a arătat că este această opţiune, pentrui că, din datele pe care le au, fără să fie încă toate datele de la sectoare, rezultă foarte clar că electoratul nu se duce neapărat după un candidat anume.

”Atunci, pentru a ne păstra votul politic şi relevanţa în alegerile la nivelul Capitalei, de asemenea ţinând cont că nu avem încă o listă a candidaţilor, avem această opţiune pe care am discutat-o aseară. Sigur, după ce avem şi datele de la sectoare, putem să vedem şi alte opţiuni. Nu este târziu. Timpul este cât se poate de scurt şi avem nevoie ca această decizie să fie luată până la finele săptămânii”, spune Nicolae Ciucă.

El a precizat că Sebastian Burduja este ”în momentul de faţă, opţiunea noastră pentru a candida la această poziţie” şi că are „şansa fiecărui candidat”. ”De aici înainte, există pentru fiecare dintre candidaţi şansa de a-şi prezenta programul politic, echipa, toate celelalte argumente care sunt folosite în campanie”, a adăugat preşedintele PNL.

Despre primarul Sectorului 5, Cristian Popescu-Piedone, Ciucă a menţionat că acesta nu va fi susţinut de liberali: „Cum să-l susţinem, dacă noi avem propriul candidat?”, a spus Ciucă.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
MELANIA
Melania Medeleanu: Lucrurile se pot schimba dacă noi căpătăm încredere
praf saharian romania
Ploaie cu praf saharian peste România. Cât mai durează fenomenul...
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler, despre efectele prafului saharian asupra sănătății...
profimedia-0843583552
„De ce eu?”. Celine Dion face dezvăluiri despre starea ei de...
Pe aceeași temă
Bucharest,,Romania.,28th,Feb,,2023:,Nicu?or,Dan,(r),,The,General
Nicuşor Dan, favorit în cursa pentru Primăria Capitalei, cu 46,1% din opţiuni, conform unui...
Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone şi-a depus vineri candidatura pentru Primăria Capitalei: „Voi câştiga...
florin citu functionare coalitie digi24
Florin Cîţu spune că alegerea lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei e o greşeală...
catalin cîrstoiu
Cătălin Cîrstoiu răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate: „Ce frumoase ar fi campaniile...
Te-ar putea interesa și
Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, ironizat după ce s-a pozat la metrou: „Cum...
Rareș Bogdan
Rareş Bogdan, despre şansele preşedintelui la NATO: „SUA au vorbit despre marele prieten Klaus...
george simion 351477188_207164828884983_39630404484074273_n
Liderul AUR acuză o "lovitură de stat" din partea PSD-PNL: Vom apela la orice mijloace, oricât...
florin negrutiu
Biblia, usturoiul și fenta electorală. Florin Negruțiu analizează șansele candidaților la...
Partenerii noștri
Digi24 Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre...
DigiSport Bogdan Lobonț s-a enervat la conferința de presă: ”Nu puteți să-mi spuneți asta!”
Bogdan Lobonț s-a enervat la conferința de presă: ”Nu puteți să-mi spuneți...
PeRoz Și-a cumpărat un colier de la second-hand și acasă a descoperit că valorează de 1500 de ori mai mult. Ce era de fapt piesa
Și-a cumpărat un colier de la second-hand și acasă a descoperit că...
Film Now Keanu Reeves a renunțat la părul lung pe care-l avea de ani buni. "De ce arată de parcă are 35 de ani?" - au reacționat imediat fanii
Keanu Reeves a renunțat la părul lung pe care-l avea de ani buni. "De ce...
Digi World O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier...
ProFM Femeia care a crescut-o pe Gina Pistol, după ce vedeta a fost abandonată de mama ei, a rupt tăcerea: „A lăsat-o la mine și a plecat”
Femeia care a crescut-o pe Gina Pistol, după ce vedeta a fost abandonată...
Digi Life Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De...
oana radu si catalin dobrescu
Oana Radu, destăinuiri după despărțirea de soț: "Mergeam la terapie ca să...
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
Țânţar/ Shutterstock
În București au început să se aplice tratamentele pentru combaterea țânțarilor. Nu sunt...
Britney Spears
Britney Spears şi tatăl ei au ajuns la o înţelegere în cadrul disputei lor juridice, după ce...
Gabriela Firea
Ce scrie pe tricoul purtat de Gabriela Firea când și-a depus candidatura la Primăria Capitalei
slujba biserica
Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor. Slujbele care se țin de la Florii până la Paște