Acum la Digi FM Marius Dobre KWABS - Walk

România s-a calificat la EURO 2024

romania euro 2024 (7)
România s-a calificat la Euro 2024. Profimedia

Naţionala de fotbal a României s-a calificat la EURO 2024, după ce a învins echipa Israelului cu scorul de 2-1 (1-1), sâmbătă seara, pe Pancho Arena din Felcsut (Ungaria), în penultimul său meci din Grupa I a preliminariilor.

România, care avea nevoie de un punct pentru a se califica, va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

Ianis Hagi: Nu cred în coincidenţe, ci în destin!

Fotbalistul Ianis Hagi a declarat la finalul meciului cu Israel că "tricolorii" merită să participe la EURO 2024 după parcursul din preliminarii.

"S-a simţit calificarea la golul meu, mai ales că era şi repriza a doua. Ne-am simţit pregătiţi pentru această calificare. În coincidenţe nu cred, cred în destin. Eu sunt muncitor, muncesc de mic, acest grup a muncit de mult timp, am reuşit să facem acest grup şi la echipa mare. România a fost pregătită încă de la primul meci, s-a văzut asta şi cred că suntem pe merit la EURO", a declarat Hagi la Prima TV.

El a precizat că România a gestionat foarte bine situaţia de la meciul cu Israel, chiar dacă a fost condusă cu 1-0, din minutul 2.

"Suntem fericiţi, mesajul pe care am vrut să-l transmitem suporterilor a fost că România este pregătită şi am reuşit să ne calificăm. Nu cred că a schimbat foarte mult situaţia golul lor, am spus că suntem conştienţi unde suntem, am gestionat bine momentele şi ne-am adaptat bine situaţiilor. Aveam un plan, ştiam că trebuie să continuăm planul şi că la un moment dat vor veni şi golurile. Rămâne să jucăm acum pe Arena Naţională cu stadionul plin şi să încercăm să îi facem fericiţi pe fani, ştim că am reuşit să-i facem fericiţi în seara asta şi asta ne doream", a mai spus Ianis Hagi.

Neînvinsă după nouă meciuri, România este liderul grupei, după ce Elveţia a remizat acasă cu Kosovo, 1-1. România va juca marţi ultimul meci din grupă, pe Arena Naţională, contra Elveţiei (21:45).

romania euro 2024 (6)

Tricolorii au făcut un meci foarte bun în Ungaria, în ciuda unui start ratat, câştigând prin golurile marcate de George Puşcaş (10) şi Ianis Hagi (63). Israelul deschisese scorul în min. 2, prin Eran Zahavi (2).

România a început cu stângul, primind gol după 90 de secunde, la un corner executat de Gloukh, urmat de o deviere a lui Miguel Vitor, iar Eran Zahavi a reluat simplu în plasă.

Echipa antrenată de Edward Iordănescu nu a fost afectată prea tare de această lovitură, reuşind egalarea în min. 10: Drăguş a şutat cu efect de la 22 de metri, portarul a respins în transversală, iar Puşcaş, atent, a reluat cu capul în plasă.

Tricolorii au continuat să joace bine şi Răzvan Marina a avut o ocazie bună (12), însă Glazer a respins şutul său. Apoi, Drăguş (19) a şutat peste poartă de la 18 de metri.

Israelienii au fost periculoşi prin Khalaili (23), care a trimis din voleu peste ţintă, de la 12 metri. Imediat, Drăguş putea aduce România în avantaj, dar a nimerit bara cu un şut din întoarcere (24).

Israelul a avut două oportunităţi bune, dar acelaşi Khalaili a reluat peste din poziţie bună, după ce Moldovan respinsese şutul lui Turgeman (26), iar Gloukh (32) l-a testat cu un şut din unghi pe Moldovan, prins în doi timpi.

Puşcaş (38) a fost aproape de un gol de senzaţie, reluând spectaculos cu călcâiul, dar portarul Glazer a fost atent, transmite Agerpres.

George Puscas. România. Calificări Euro 2024. Profimedia

România a început în forţă repriza secundă, dar şutul lui Puşcaş din unghi (47) a fost respins de Glazer, iar Screciu a şutat prin faţa porţii câteva secunde mai târziu. R. Marin (49) a trimis peste poartă de la 12 metri, din poziţie foarte bună. Stanciu (51) a şutat din voleu de la 18 metri, însă pe lângă poartă.

Prima ocazie notabilă a israelienilor de după pauză a fost şutul lui Gloukh (53), care a trecut puţin pe lângă poartă.

România a marcat golul victoriei în min. 63, prin Ianis Hagi, cu un şut la colţul scurt, după ce i-a revenit mingea în urma unei centrări blocate.

Mihăilă a ratat cu poarta goală (74), la un contraatac purtat de Răzvan Marin (74).

Zahavi (82) a tras de la 22 metri, dar Moldovan a reţinut.

În minutul 84, situaţia tricolorilor s-a complicat, după ce Mihăilă a fost eliminat, după o intrare dură la Turgeman.

Israelul a presat pe final, dar a făcut-o fără prea luciditate, ultima oportunitate fiind ratată de Gorno (90+4), însă mingea expediată de el a fost reţinută de Moldovan.

Neînvinsă după nouă meciuri, România este liderul grupei, după ce Elveţia a remizat acasă cu Kosovo, 1-1. România va juca marţi ultimul meci din grupă, pe Arena Naţională, contra Elveţiei (21:45).

Israel - România 1-2 (1-1)
Au marcat: Eran Zahavi (2), respectiv George Puşcaş (10), Ianis Hagi (63).
Felcsut (Ungaria), Pancho Arena
Preliminariile EURO 2024 - Grupa I

Au evoluat echipele:

Israel: 18. Omri Glazer - 2. Eli Dasa (căpitan; 14. Gavriel Kanichowsky, 62), 4. Miguel Vitor, 3. Shon Goldberg, 12. Roy Revivo (9. Tai Baribo, 76) - 8. Dor Peretz, 6. Neta Lavi (16. Mohamad Abu Fany, 62), 15. Oscar Gloukh - 11. Anan Khalaili (13. Idan Gorno, 77), 7. Eran Zahavi, 19. Dor Turgeman. Selecţioner: Alon Hazan.
Rezerve neutilizate: 1. Daniel Peretz, 23. Yoav Jarafi - 5. Raz Shlomo, 10. Ramzi Safuri, 17. Gadi Kinda, 20. Avishay Cohen, 21. Dan Glazer, 22. Ofir Davidzada.

România: 12. Horaţiu Moldovan - 2. Andrei Raţiu, 3. Radu Drăguşin, 15. Andrei Burcă, 11. Nicuşor Bancu - 18. Răzvan Marin (8. Alexandru Cicâldău, 87), 5. Vladimir Screciu (6. Marius Marin, 77), 10. Nicolae Stanciu (căpitan; 4. Adrian Rus, 87) - 14. Ianis Hagi (17. Florinel Coman, 65), 9. George Puşcaş, 19. Denis Drăguş (13. Valentin Mihăilă, 65). Selecţioner: Edward Iordănescu.
Rezerve neutilizate: 1. Florin Niţă, 16. Ionuţ Radu - 7. Denis Alibec, 20. Darius Olaru, 21. Olimpiu Moruţan, 22. Vasile Mogoş, 23. Andres Dumitrescu.

Arbitru: Francois Letexier; arbitri asistenţi: Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni; al patrulea oficial: Jeremy Stinat (toţi din Franţa)
Arbitru video: Jerome Brisard; arbitru asistent video: Eric Wattellier (ambii din Franţa)
Observator UEFA pentru arbitri: Gheorghi Iordanov (Bulgaria); Delegat UEFA: Eduard Dervishaj (Spania)
Cartonaşe galbene: Miguel Vitor (37), Coman (71), Raţiu (78), Baribo (83), Zahavi (90+1).
Cartonaş roşu: Mihăilă (84).

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SIMONA TARANU
Simona Țăranu: Nu am fost vreo prințesă, nu mă alerga mama cu homarul...
Vara anului 2023, cea mai călduroasă din ultimii 2.000 de ani/ Shutterstock
Vara anului 2023, cea mai călduroasă din ultimii 2.000 de ani. Ce...
Fresh cherries in box at a farmers market
Cât costă 1 kg de cireșe în 2024. De ce nu scad prețurile, deși este...
Playing,Games,Of,Chance,,Lotto-concept.,Completing,A,Lottery,Ticket.romania,,Bucuresti.
Loto 6/49. Un pensionar din București a câștigat premiul cel mare cu...
Pe aceeași temă
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu susține că România va continua să ofere ajutor Ucrainei, mai ales refugiaților...
Turkish President Recep Tayyip Erdogan
Erdogan susţine că Turcia va fi următoarea ţintă a Israelului după o eventuală victorie...
2024 Sundance Film Festival - "Daughters" Premiere
Jerry Seinfeld, huiduit la Universitatea Duke pentru susţinerea sa exprimată faţă de Israel
Eurovision 2024/ Shutterstock
Finala concursului Eurovision 2024 de la Malmo. Protestatarii scandează în faţa arenei cerând...
Te-ar putea interesa și
Kylian Mbappe/ Profimedia
Kylian Mbappe şi-a anunţat plecarea de la PSG: „Am nevoie de o nouă provocare”
alina gorghiu
Cel mai tânăr consumator de droguri este un copil de 8 ani. Ministrul Justiţiei: Fenomenul...
Aurora boreală văzută în România/ Foto: News.ro.
Furtună solară intensă, care ar putea persista şi în weekend. Imagini spectaculoase din...
Israelul a ajuns în finala Eurovision, în ciuda protestelor/ Profimedia
Israelul a ajuns în finala Eurovision, în ciuda protestelor de la Malmo
Partenerii noștri
Digi24 Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și...
DigiSport Universitatea Craiova - Sepsi Live Video, 21:00, Digi Sport 2. Oltenii depind și de CFR Cluj pentru a termina pe 2. ECHIPELE
Universitatea Craiova - Sepsi Live Video, 21:00, Digi Sport 2. Oltenii...
PeRoz "Părinții mei au avut unele îngrijorări". Mărturisirile unei tinere care s-a măritat cu un bărbat cu 19 ani mai mare
"Părinții mei au avut unele îngrijorări". Mărturisirile unei tinere care...
Film Now Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie...
Digi World Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor...
Stirile Kanal D O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea pleca în vacanță. Minciuna a avut, în schimb, picioare scurte: „Mă aştept să...”
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la...
ProFM Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor două staruri
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini...
Digi Life Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De...
Ultimele știri din matinal
dumitru prunariu
14 mai 1981, ziua în care cosmonautul Dumitru Prunariu şi-a început zborul în spaţiu. Ce...
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
Ultimele știri
A Bonhams staff member holds up a napkin on which a written commitment was made to Lionel Messi, when he was 13-years-old, for a contract from FC Barcelona in December 2000, on display at Bonhams in London before it is offered at auction. Picture date: We
Şerveţelul pe care a fost semnat primul „contract” al lui Messi cu FC Barcelona, vândut la...
Standing,Baby's,Feet,Wearing,Baby,Shoes,(1,Year,And,2
O bonă din București, plasată sub control judiciar după ce ar fi agresat fizic un copil de un...
"Megalopolis" Red Carpet - The 77th Annual Cannes Film Festival
Francis Ford Coppola, după ce a lansat „Megalopolis” la Festivalul de la Cannes 2024: Am...
Sighisoara,,Romania,-,July,23,,2019,:,Sighisoara,Railway,Station
Sute de trenuri şi gări, verificate de poliţiştii de la Transporturi. Au fost date amenzi de...