Acum la Digi FM ZARA LARSSON AND MNEK - Never Forget You

USR anunţă că Vlad Gheorghe a fost suspendat, după ce acesta a acuzat că a fost blocat la Comitetul politic

Vlad Gheorghe
Vlad Gheorghe / Facebook

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţat că europarlamentarul Vlad Gheorghe a fost suspendat din partid, pentru că nu şi-a plătit cotizaţia, după ce acesta a acuzat iniţial faptul că nu a fost lăsat să participe, duminică, la Comitetul politic al formaţiunii.

"O scurtă clarificare legată de ceea ce susţine Vlad Gheorghe. Vlad a fost suspendat din partid pentru neplata cotizaţiei. Pentru că este suspendat, nu putea vota la Comitetul Politic, prin urmare nu a fost trecut pe lista de acces. Lista a fost făcută pentru buna desfăşurare a evenimentului, nimic ieşit din comun. Colegii care s-au ocupat de acces i-au comunicat politicos că nu este pe listă. Atât. Nimic mai mult. Vlad ştia că nu are drept de vot şi acces", a anunţat Ionuţ Moşteanu, după ce Vlad Gheorghe a făcut o serie de acuzaţii la adresa USR.

Eurodeputatul a susţinut, într-o postare pe Facebook, că, din păcate, "conducerea USR continuă să nu respecte statutul şi să se mândrească cu asta".

"Înţeleg că există declaraţii publice şi către membrii USR conform cărora eu aş fi suspendat din partid şi din acest motiv nu aveam dreptul să particip şi implicit să votez la acest Comitet Politic. Este un fals grosolan. Aşa cum am atras atenţia conducerii USR informal şi formal, prin 13 adrese şi reveniri ulterioare, procedura statutară prin care eu să fiu suspendat nu a fost îndeplinită. Conform articolului 52, litera k din Statutul USR, forul care dispune sancţiuni pentru un europarlamentar este chiar Comitetul Politic. Nu există o astfel de hotărâre. Prin urmare, eu nu sunt suspendat şi mi-a fost încălcat un drept statutar prin nepermiterea accesului la şedinţa de astăzi a Comitetului Politic.", a precizat Vlad Gheorghe pe Facebook, potrivit Agerpres.ro. 

El a susţinut că "încercările repetate şi deliberate de a denatura situaţia reală pe care le fac Cătălin Drulă, Dan Barna, Ionuţ Moşteanu şi alţi colegi din conducerea USR sunt nu doar ruşinoase, ci pot avea inclusiv consecinţe legale": "Că eu, spre deosebire de alţii fără CV şi diplome, chiar sunt jurist şi ştiu cu legea. Ästa fiind şi motivul pentru care am refuzat plata "cotizaţiei" cotă-parte din salariul de europarlamentar, care este ilegală, nu mai zic imorală, că n-am intrat în USR ca să dau zeciuială la partid de teamă că nu mă mai pune Drulă pe listă".

Potrivit eurodeputatului, "jandarmeria s-a mutat la USR".

"Am fost întâmpinat cu bodyguarzi la intrarea în Comitetul Politic al partidului azi. Ştirea zilei este că USR mai are un singur europarlamentar - cel puţin, conform conducerii USR. Am mers astăzi la Comitetul Politic al partidului în care sunt din 2016 şi nu am fost lăsat să intru. Mi s-a spus că "aşa sunt ordinele" şi că "nu figurez ca membru USR" în Registru, "membru activ". Eu ştiu că nu este jurist Cătălin Drulă, dar are totuşi jurişti la partid - i-ar răspunde şi voluntar dacă întreabă, nu trebuie să-i plătească la fel ca pe prietenul Cristian Ghinea. Conform cărui articol din statut nu mai sunt eu membru USR? Cărei proceduri? Au anunţat legal faptul că din doi europarlamentari mai au doar unul? Eu sigur n-am primit nicio convocare, înştiinţare, nici măcar răspuns la adresele trimise oficial acum luni de zile către forurile statutare din partid nu am primit. USR, partidul născut la firul ierbii, partidul "altfel", pentru oameni, din mijlocul oamenilor simpli, oneşti, implicaţi are azi bodyguarzi care păzesc intrarea de la Comitetul Politc. Aşa o fi când faci alianţă cu ce-a rămas din UNPR-ul lui Gabriel Oprea în PMP, asta o însemna Forţa Dreptei - nu vă pot spune, pentru că nu am fost lăsat să intru", a afirmat eurodeputatul.

Vlad Gheorghe a mai susţinut că a sperat, ca şi mulţi alţii, "că măcar în ceasul al 12-lea Cătălin Drulă şi conducerea USR o să se trezească şi o să ofere românilor alternativa promisă în 2016 - un partid altfel, cu oameni care nu au mai fost la putere, fără penali, fără "echipe câştigătoare", cu transparenţă şi principii europene în intern şi extern".

"Cum facem asta cu PMP, în care sunt mulţi din UNPR-ul lui Gabriel Oprea? Cum facem asta alături de Forţa Dreptei când guvernul Orban a fost cel care a sesizat la CCR DNA-ul Pădurilor, proiect de lege la care am contribuit şi cu care USR se mândreşte şi acum? Cum facem asta cu candidaţi puşi din pix de şeful supremt pe liste, iar statutul - constituţia USR - e neglijabil şi democraţia internă e un moft? Cine critica este fie suspendat, fie exclus din partid şi ar trebui să acceptăm asta ca pe o stare de fapt? Să fie linişte, ni se spune acum, de parcă asta contează, nu să facem ceea ce este statutar, legal, moral, ceea ce am promis românilor când am intrat în politică să schimbăm ţara asta. Când ne spuneau cei din partidele vechi "Ciocu mic!" am ieşit în stradă. Împotriva lui Dragnea am ieşit în stradă. (...) Românii nu vor linişte, vor să nu mai fie hoţi la putere. Şi nu vor vota niciodată pe unii care vin cu foşti hoţi sau cu partenerii lor de mână să-i mintă că vor schimba România. USR, trezeşte-te!", a concluzionat Vlad Gheorghe.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
MELANIA
Melania Medeleanu: Lucrurile se pot schimba dacă noi căpătăm încredere
praf saharian romania
Ploaie cu praf saharian peste România. Cât mai durează fenomenul...
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler, despre efectele prafului saharian asupra sănătății...
profimedia-0843583552
„De ce eu?”. Celine Dion face dezvăluiri despre starea ei de...
Pe aceeași temă
ALDE Party Council Bucharest 2023, Bucharest, Romania - 20 Oct 2023
BEC a respins protocolul constituirii Alianţei Dreapta Unită. USR, PMP şi Forţa Dreptei vor...
Bucharest,,Romania,-,September,27,,2020:,Pool,Statdion,In,Bucharest
USR, PMP şi Forţa Dreptei au depus la Biroul Electoral Central protocolul Alianţei Dreapta...
logo-PSD-inquam-octav-ganea
Cum ar vota românii dacă duminică ar fi alegeri europarlamentare. PSD, pe primul loc în...
catalin drula
Drulă, reacție despre cazul Lasconi: „S-a intrat prea mult cu picioarele în intimitatea unei...
Te-ar putea interesa și
alexandru gadiuta
Alexandru Gâdiuță, viceprimarul Sectorului 6, după ce a fost exclus din USR: "30 de minute...
vlad gheorghe
Tensiuni în USR. Europarlamentarul Vlad Gheorghe, critic la adresa conducerii: "Nu vă pasă că...
oana lasconi
Fiica Elenei Lasconi, după ce mama ei a fost scoasă de pe lista USR pentru europarlamentare...
elena lasconi
Elena Lasconi, scoasă de USR de pe lista pentru europarlamentare, după declarațiile din...
Partenerii noștri
Digi24 Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar...
DigiSport Ce s-a întâmplat în capitala Spaniei, după ce Real Madrid a câștigat titlul în La Liga. Cum au procedat ”Galacticii”
Ce s-a întâmplat în capitala Spaniei, după ce Real Madrid a câștigat...
PeRoz Dezvăluiri despre relația dintre Tom Cruise și fiul lui din căsnicia cu Nicole Kidman. Cu ce se ocupă Connor la 29 de ani
Dezvăluiri despre relația dintre Tom Cruise și fiul lui din căsnicia cu...
Film Now Fiica cea mare a lui Bruce Willis, noi dezvăluiri despre starea de sănătate a actorului: „Ce mi se pare incredibil este cât de iubit este tatăl meu!”
Fiica cea mare a lui Bruce Willis, noi dezvăluiri despre starea de...
Digi World O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele...
ProFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”
Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei...
Digi Life Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De...
Mesaje și urări de Sf. Irina. Este sărbătorită pe 5 mai 2024
Mesaje și urări de Sf. Irina. Este sărbătorită pe 5 mai 2024
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
ana barbosu
Ana Maria Bărbosu, locul patru în finala de la sărituri la Campionatele Europene de gimnastică...
Continuation of the 60th Munich Security Conference (MSC)
Volodimir Zelenski, trecut de Rusia pe lista persoanelor căutate, anunță TASS
Session of the European Parliament in Strasbourg
Josep Borrell consideră că Rusia este o ameninţare existenţială pentru Europa
"A Bronx Tale" Screening - 2023 Tribeca Festival
Robert De Niro îl atacă din nou pe Donald Trump: Este un monstru