Acum la Digi FM E Bine Rău! MINELLI - Bug a Boo

Video Florin Negruțiu: „Asta este marea temere a lui Marcel Ciolacu în momentul ăsta”

florin negrutiu 111

Florin Negruțiu a discutat, la Matinalul Digi FM, cu Oana Zamfir și Vlad Craioveanu despre protestele transportatorilor și fermierilor care s-au înmulțit în România în ultimele zile. 

 

„Nu știu cât durează, dar știu că nu se termină aici. Pentru că aceste proteste sunt pe bune. Nu sunt proteste politice așa cum încearcă de o săptămână încoace să ne spună guvernul. Au ieșit la televizor, au ieșit în presă să ne spună că de fapt e un protest politic. Sigur că au fost diverși care au încercat să se asocieze cu protestul. E și normal până la un punct ca un partid de opoziție, cum este AUR, de pildă, să se asocieze cu orice protest de stradă care vrea să dea jos guvernul. Doar că acest protest înțeleg că nu vrea să dea jos guvernul. AUR vrea să dea jos guvernul. Ca o paranteză, domnul Simion și doamna Șoșoacă au fost trimiși la plimbare de către protestatari în momentul în care au încercat să-și facă o poză cu protestul.”, a spus Negruțiu. 

„Dar protestul este pe bune, este real, este un protest al cetățenilor, este un protest al transportatorilor, este un protest al agriculturilor. S-au asociat ă diverse categorii profesionale, am înțeles că medicii vor protesta, am înțeles că taximetriștii se vor asocia protestului. Vedeți că într-o perioadă în care guvernul guvernează prost, în care opoziția este sau oscilează între balamuc și ospiciu, cetățenii se organizează și protestează, opoziția vine din stradă în momentul ăsta.”

La întrebarea dacă protestul se va rostogoli bulgărele mai tare și să participe din ce în ce mai multă lume, din diferite zone ale societății românești, Florin Negruțiu a spus că 
asta este marea temere a lui Marcel Ciolacu în momentul ăsta, că este un protest care nu se poate opri și că de aceea s-a dus aseară la o televiziune.

Cel mai mare eșec a lui este că nu a avut timp să stea de vorbă cu categoriile astea, cu patronatele, cu sindicatele, să preîntâmpine ceea ce se întâmplă acum. 

”Are talentul ăsta domnul Ciolacu, pe care eu i l-am recunoscut, de a aplana conflictele, de a vorbi, de a-și pune cenușă în cap, de a nu intra într-un caft direct. Ca Liviu Dragnea, de pildă. Cu Marcel Ciolacu este mai greu să te lupți pentru că el este ca apa. Nu încasează loviturile. Este un maestru al eschivei.”

„Domnul Ciolacu poate să mintă o perioadă, poate să mintă toți oamenii o perioadă de timp, dar nu poate să mintă la nesfârșit. Ce încearcă domnul Ciolacu să ne spună, și când spun domnul Ciolacu, spun de această guvernare PSDNL, încearcă să le spună românilor că au în față o farfurie plină când de fapt ea este goală. Mai mult decât atât, domnul Ciolacu vrea să spună că el a dat nu a luat. Cine suntem noi să îl contrazicem pe domnul Ciolacu de la televizor? Că domnul Ciolacu de la televizor este un personaj creat, făcut, nu născut. Făcut în ultimul an, este un construct mediatic. Domnul Ciolacu de la televizor este o întreagă rețea care încearcă să ne convingă că trăim mai bine, mult mai bine.

Este un construct în 2 părți. Prima parte este: om guverna noi bine, om guverna noi prost, dar ce vine după noi e mai rău, este mult mai al dracului. Adică dacă nu vreți cu noi, mergeți cu AUR.

Doar că nu este chiar așa, este o strategie electorală. Să spui că pe teren există doar două echipe:  puterea democratică și opoziția nedemocratică.

Cine suntem noi să-l contrazicem pe domnul Ciolacu? Păi noi nu suntem nimeni, noi suntem niște cetățeni, niște oameni care văd că de fapt farfuria este goală, nu este plină. Noi spunem și noi, știm lucrul ăsta. Dar contrazice piața, vine piața din spate, regulile economice. Ce a făcut domnul Ciolacu anul trecut? Pe la finalul anului a crescut taxele, a mărit accizele, a crescut salariu minim în agricultură. Pe-acesta l-au plătit ă angajatorii, fermierii, nu guvernul. Asta înseamnă că la începutul anului cei care fac acel ban, au constatat că afacerea lor merge prost, că profitul lor a scăzut sau că se îndreaptă spre faliment. Deci, ei au văzut că farfuria este goală, chiar dacă la televizor, când deschid televizorul văd că farfuria este plină că așa spune domnul Ciolacu de la televizor. Mai este un lucru ce-a făcut statul român în ultimii 2 ani de zile. Păi a dat drumul pe piață cerealelor ucrainene ieftine. De ce a făcut lucrul ăsta? Dintr-un calcul cinic. Dacă sunt cereale ieftine înseamnă că și prețurile pot să rămână jos, adică nu pui gaz peste inflație. Unii s-au bucurat, mâncarea de pildă a rămas la un preț rezonabil. Dar este o altă față a monedei, când tu protejezi un produs făcut în afara Uniunii Europene, cumva lovești prin ricoșeu în produsul tău, care este mai scump, pentru că este făcut în Uniunea Europeană, cu rigorile Uniunii Europene. 

Deci, lucrurile astea au venit ca un bulgăre, s-a rostogolit bulgărele, și acuma-l izbește pe domnul Ciolacu în față. Ce să facă dl. Ciolacu cu momentul ăsta? Păi, să iasă la televizor, să își pună cenușă în cap, să facă dansul ploii, să spună am greșit, dar nu doar eu, au greșit toți cei de dinaintea mea. Dar eu care sunt un tip rezolvabil și cu care se poate discuta, o rezolv eu așa cum i-am rezolvat pe profesori, așa cum i-am rezolvat pe medici. 

Doar că profesorii pot să le spun agricultorilor că atunci când guvernul i-a trimis acasă anul trecut cu promisiunea că le vor mări salariu să se aștepte că aceste promisiuni nu vor fi onorate.”

 

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SIMONA TARANU
Simona Țăranu: Nu am fost vreo prințesă, nu mă alerga mama cu homarul...
Vara anului 2023, cea mai călduroasă din ultimii 2.000 de ani/ Shutterstock
Vara anului 2023, cea mai călduroasă din ultimii 2.000 de ani. Ce...
Fresh cherries in box at a farmers market
Cât costă 1 kg de cireșe în 2024. De ce nu scad prețurile, deși este...
Playing,Games,Of,Chance,,Lotto-concept.,Completing,A,Lottery,Ticket.romania,,Bucuresti.
Loto 6/49. Un pensionar din București a câștigat premiul cel mare cu...
Pe aceeași temă
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu susține că România va continua să ofere ajutor Ucrainei, mai ales refugiaților...
florin negrutiu matinalii
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico...
Actorul Florin Piersic, vizitat la spital de premierul Marcel Ciolacu şi de ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila / Credit foto: News.ro
Actorul Florin Piersic, vizitat la spital de premierul Marcel Ciolacu şi de ministrul...
Romanian Government, Cabinet Meeting, Bucharest, Romania - 18 Jan 2024
Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Europei: România a beneficiat de peste 64 de miliarde de euro...
Te-ar putea interesa și
florin negrutiu 8 mai 2024
Florin Negruțiu, despre întâlnirea lui Klaus Iohannis cu Joe Biden: „Încă se caută un premiu...
florin negrutiu matinalii
Florin Negruțiu, despre lupta dintre clanurile Vanghelie și Piedone pentru primăria sector 5...
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Veteranilor de Război: „Avem un loc pe care să-l numim acasă...
mircea geoana nato rusia ucraina- george calin
Marcel Ciolacu, "ferm convins" că Mircea Geoană va candida la președinția României: "Ce nu...
Partenerii noștri
Digi24 Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și...
DigiSport Albion Rrahmani a vorbit despre plecarea de la Rapid, înainte de derby-ul cu FCSB
Albion Rrahmani a vorbit despre plecarea de la Rapid, înainte de derby-ul...
PeRoz "Părinții mei au avut unele îngrijorări". Mărturisirile unei tinere care s-a măritat cu un bărbat cu 19 ani mai mare
"Părinții mei au avut unele îngrijorări". Mărturisirile unei tinere care...
Film Now Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie...
Digi World Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor...
Stirile Kanal D Unde și la ce oră se vor publica subiectele pentru Evaluarea Națională 2024 la Limba Română citit pentru clasa a 2-a
Unde și la ce oră se vor publica subiectele pentru Evaluarea Națională...
ProFM Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor două staruri
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini...
Digi Life Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De...
Ultimele știri din matinal
dumitru prunariu
14 mai 1981, ziua în care cosmonautul Dumitru Prunariu şi-a început zborul în spaţiu. Ce...
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
Ultimele știri
"Megalopolis" Red Carpet - The 77th Annual Cannes Film Festival
Francis Ford Coppola, după ce a lansat „Megalopolis” la Festivalul de la Cannes 2024: Am...
Sighisoara,,Romania,-,July,23,,2019,:,Sighisoara,Railway,Station
Sute de trenuri şi gări, verificate de poliţiştii de la Transporturi. Au fost date amenzi de...
80th anniversary of Battle of Monte Cassino in Krakow
Polonia va investi peste 2 miliarde de euro în securizarea şi întărirea frontierei sale estice
Slovakia's Prime Minister Robert Fico injured in shooting
„Pronostic pozitiv” pentru starea de sănătate a premierului slovac Robert Fico