Acum la Digi FM Lucian Mindruta LIVE - ON AIR

EXCLUSIV Digi FM: Dezvăluirile fostului director de la Apele Române

carton-facebook_1086x798px_inv_0209

Gabriel Musteață, fostul director tehnic de la Apele Române Bârlad al cărui post a fost desființat după ce a dezvăluit că i s-a impus angajarea la departamentul inundații a unei tinere care nu avea nicio legătură cu domeniul, spune că au mai fost presiuni asupra lui. Dezvăluirea a fost făcută în această dimineață, la Matinalii Digi FM.

„Aș vrea să vă spun că și în 2017 am avut o situație asemănătoare. Am dus-o la capăt, câștigând și în primă instanță la Tribunalul Iași și la Curtea de Apel Iași. Eu nu am ieșit așa în față ca păduchele. Vreau să vă spun că în fața mea sunt mulți colegi care m-au susținut, m-au îndemnat să ies, să vorbesc.”, spune Gabriel Musteață.

Numirile politice în instituții publice sunt o amenințare la adresa siguranței cetățenilor. Este avertismentul dat de fostul director tehnic de la Apele Române Bârlad care a dezvăluit că a fost pus să angajeze o tânără care nu avea legătură cu domeniul. Gabi Musteață a precizat la Matinalii Digi FM că prin astfel de politizări, de fapt, statul se slăbește pe el însuși.

„Astea sunt instituții foarte importante. Sunt instituții strategice. De ce ar vrea statul instituții slăbite, vulnerabilizate? Gândiți-vă că, în dispeceratul Apelor Române, se colectează foarte multe date. Tu trebuie să știi ceea ce ai colectat ca date hidro-meteorologice, date care țin de siguranța barajelor. Un om care primește un debit, iar el nu știe ce e ăla un debit, cu ce să-l compare, să nu cumva să ți-l compare cu suprafața. Eu am mai spus directorului, dacă nu știi ce e un nivel, ce e un baraj, cum ar putea să își dea seama ce e un echipament la un baraj sau un descărcător de ape mari? Fără nici o îndoială ar fi ieșit un talmeș-balmeș, o situație de criză.”, a mai dezvăluit inginerul.

Gabi Musteață al cărui post la Apele Române a fost desființat după scandalul legat de angajarea unei foste chelnerițe la departmentul Inundații, a explicat, la Matinalii Digi FM, și cum gândesc șefii instituțiilor publice ajunși acolo pe criterii politice.

„E vorba de ego-ul lor, mă refer la directorii de instituții, care fără nici o îndoială sunt veniți politic. Este modul lor de a înțelege ce înseamnă să fii director de instituție publică. Adică, toată lumea trebuie să stea aliniată. Efectiv, trebuie să semnezi ceva, așa cum îmi spunea și mie colegul meu, să semnez efectiv fără a pune întrebări. Probabil că există și un interes, instituțiile statului fiind trambulina perfectă pentru a sări ei cât mai sus politic.”, mai spune Gabriel Musteață.

Azi dimineață, la Matinalii Digi FM, directorul tehnic de la Apele Române Bârlad dat afară după dezvăluirile privind angajările politice a spus că a mai avut astfel de situații. Dar, un candidat care să nu aibă habar de jobul pe care urmă să-l facă, niciodată.

„Nici eu nu mă așteptam la o astfel de situație cu angajata. Dorința mea a fost de a crea un dialog, de a afla mai multe despre dumneaei, având în vedere că nu mi se punea la dispoziție dosarul de angajare. Practic, nu știam dacă are facultatea în domeniu, se voia doar semnătura mea. Mărturisesc că am fost foarte surprins. Am mai întâlnit situații cu aria triunghiului sau altfel de situații, dar nu așa cumulate foarte multe lucruri elementare care nu sunt cunoscute. Eu nu am niciun fel de problemă, toți în domeniul lor sunt extraordinari. Dar de ce aș aduce pe cineva care e specializat pe manichiură?”, a mai declarat acesta.

Fostul director tehnic de la Apele Române Bârlad al cărui post a fost desființat după dezvăluirea presiunilor politice pentru angajarea la departamentul Inundații a unei tinere fără experiență a acționat în justiție compania. A spus la la Matinalii Digi FM că a fost sfătuit și susținut de colegi să vorbească despre cazul prezentaat de Recorder și că nu a fost sunat de niciun politician după scandal.

„Nu m-a sunat nimeni și mă bucur că nu m-a sunat. Ca să fiu sincer, corect era să nu mă sune pentru că, în mod sigur, nu aș fi continuat discuția sau aș fi încercat să o reduc cât mai repede. Ce era de înțeles, cred că e de înțeles pentru întreaga clasă politică. Așa cum vrem să fie instituții puternice, vrem și partide puternice, fără nici o îndoială, nu trebuie să dispară nimeni pe partea asta politică. Numai că ar trebui cumva reformată și cred că lucrul ăsta l-au înțeles cu toții.”, spune inginerul.

Oamenii bine pregătiți în domeniul lor sunt tot mai marginalizați în România, a mai spus la Matinalii Digi FM, Gabi Musteață. Este motivul pentru care a mărturisit că și-a sfătuit copilul să învețe bine la școală și să meargă, eventual, și în străinătate să vadă cum sunt lucrurile acolo.

„Îi spuneam și copilului ia și învață să poți să mergi undeva. Nu i-am spus direct, dar să poată să merge undeva afară să continue studiile. Fără nici o îndoială, o spuneam cu dezamăgirea că în țara asta, cred eu, că cei care ar avea un cuvânt de spus și ar trebui să vorbească, sunt lăsați tot mai puțin să o facă.”, a încheiat Gabriel Musteață.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SIMONA TARANU
Simona Țăranu: Nu am fost vreo prințesă, nu mă alerga mama cu homarul...
Piață agroalimentară, legume, fructe, alimente, cumpărături
România, a patra lună la rând ţara cu cea mai ridicată inflaţie din UE
Iranian President leaves Tehran for Tajikistan and Uzbekistan
Cine este Mohammad Mokhber, președintele interimar al Iranului. Noi...
UEFA Europa Conference League Saison 2023-2024 Toumba Stadion Thessaloniki, 14.12.2023 PAOK Thessaloniki - HJK Helsinki
Răzvan Lucescu a cucerit titlul în Grecia cu PAOK
Pe aceeași temă
florin negrutiu matinalii
Florin Negruțiu, despre tragedia de la Odorheiu Secuiesc: „Nu autoritățile române ar trebui să...
florin negrutiu noiembrie 2022
Florin Negruțiu, despre refuzul lui Iohannis de a face public costurile deplasării în Africa...
florin negrutiu
Florin Negruțiu, despre intrarea României în Air Schengen: „Această negociere nu s-a purtat cu...
radu paraschivescu - poza generala
Radu Paraschivescu, surprins de locul ocupat de România în clasamentul țărilor cele mai...
Te-ar putea interesa și
florin negrutiu matinalii
Florin Negruțiu, despre dezastrul de la testul PISA: „Copiii de astăzi nu ar lua examenele din...
radu paraschivescu
Radu Paraschivescu, despre declarația ministrului Agriculturii: „Porcul nu trebuie să fie...
mircea bravo digifm
Motivul pentru care Mircea Bravo s-a emoționat la Matinalii Digi FM: „Bă, voi sunteți nebuni!”
radu paraschivescu
Radu Paraschivescu, despre renovarea bojdeucăi lui Ion Creangă: „Creangă nu a trăit în lux, în...
Partenerii noștri
Digi24 Kim Jong Un ar fi fost dispus să renunțe la armele nucleare: „Am o fiică şi nu vreau ca generaţia ei să trăiască cu ele”
Kim Jong Un ar fi fost dispus să renunțe la armele nucleare: „Am o fiică...
DigiSport Încă un jucător a primit interzis la FCSB! Adrian Mititelu, către Gigi Becali: ”Ferguson, stai liniștit”
Încă un jucător a primit interzis la FCSB! Adrian Mititelu, către Gigi...
PeRoz Nu au crescut împreună, dar au devenit cei mai buni prieteni. Violeta și Radu Bănică sunt uniți: "Am realizat că ne avem unul pe altul"
Nu au crescut împreună, dar au devenit cei mai buni prieteni. Violeta și...
Film Now Sebastian Stan, 8 minute de ovații la Cannes 2024. Românul s-a fâstâcit ca un copil în timpul aplauzelor pentru rolul lui Donald Trump
Sebastian Stan, 8 minute de ovații la Cannes 2024. Românul s-a fâstâcit ca...
Digi World Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele...
Stirile Kanal D Trei rugaciuni puternice care sunt vindecatoare de boli
Trei rugaciuni puternice care sunt vindecatoare de boli
ProFM Fiica lui Eminem s-a măritat. Imagini de la nuntă. Hailie Jade i-a păstrat un dans tatălui ei faimos, îmbrăcat la patru ace
Fiica lui Eminem s-a măritat. Imagini de la nuntă. Hailie Jade i-a păstrat...
Digi Life O femeie a câştigat un premiu de 1 milion de dolari la loto de două ori în 10 săptămâni
O femeie a câştigat un premiu de 1 milion de dolari la loto de două ori în...
Ultimele știri din matinal
dumitru prunariu
14 mai 1981, ziua în care cosmonautul Dumitru Prunariu şi-a început zborul în spaţiu. Ce...
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
Ultimele știri
Neil Lennon
Neil Lennon, noul antrenor al FC Rapid, prezentat oficial: "Sunt mândru și fericit. Sper să...
Singapore Airlines
Un britanic a murit și mai multe persoane au fost rănite la bordul unui avion, după turbulențe...
The,Turbulence,Of,The,Clouds,Left,By,The,Plane,During
Ce sunt turbulenţele aeriene, când apar şi cât de periculoase pot fi. Un studiu preconizează...
praf saharian romania 438789657_770988601834108_3949741536602332525_n
Nou val de praf saharian deasupra României. Va putea fi observat începând de marţi seară