Acum la Digi FM MINELLI - Bug a Boo

Gabriela Firea, reacție la acuzațiile care i se aduc în cazul azilelor groazei: „Am ajuns să fim persecutaţi că purtăm cruci la gât, cinstim icoane şi spunem Doamne ferește”

Gabriela Firea

Ministrul Familiei reacționează din nou pe Facebook în scandalul azilelor din Voluntari. Gabriela Firea scrie, din nou, că nu are nicio legătură cu acest caz și consideră că este victima unui atac politic. Susține că se va retrage din orice funcție publică, în situația în care va exista și cea mai mică acuzație care să o privească direct.

În mesajul său, care răspunde „minciunilor din aceste zile”, Gabriela Firea acuză USR că se cațără pe suferința oamenilor din zile. De asemenea, îl critică pe purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, fără să-i precizeze numele, după ce acesta a lansat la rândul său critici indirecte la adresa ministrului.

Potrivit Gabrielei Firea, „Dumnezeu nu are nevoie de purtători de cuvânt pentru a se exprima. Şi este tragic pentru întreaga societate creştină dacă am ajuns să fim persecutaţi că purtăm cruci la gât, cinstim icoane şi spunem Doamne ferește”.

Într-o intervenție la România TV, Firea a anunțat că va da în judecată toate publicațiile, site-uri și televiziuni, care „au diseminat minciuni” despre ea, consiliera și sora ei.

Iată mesajul integral al Gabrielei Firea:

„USR nu se poate abține și se cațără iarăși pe drama unor oameni. Așa au apărut acești politicieni în viața publică și tot așa vor să continue, câștigând capital din tragedii!

Acum acești politicieni îmi cer insistent demisia, dar sunt ultimii care pot face asta, nu au dreptul moral să ceară demisii atât timp cât susțin în funcție primarul general în mandatul căruia o femeie a murit sfâșiată de câini fără stăpân. Pe el și pe mâna lui dreaptă nu i-au considerat vinovați, morali sau direcți, pentru această tragedie! Nici pentru copilul lovit de o statuie în holul instituției, rămas cu sechele după accident.

Aceasta e miza lor, să-și susțină primarul general care trimite bilețele scrise de mână la Urbanism și incită la fals în documente, uzurpare de calități oficiale, care este declarat incompatibil și multe altele. A pierdut și ocazia de a tăcea pe un subiect tragic și care nu-l privea în niciun fel.

Este oribil ce s-a întâmplat în aceste cămine pentru bătrâni și pentru persoane cu dizabilități! Justiția și instituțiile care au atribuții să își facă treaba, să scoată la iveală responsabilii și să-i tragă la răspundere. Dacă există cea mai mică acuzație care mă privește direct, nu voi ezita să mă retrag! Până atunci, oare chiar crede cineva că eu aș fi putut închide ochii la asemenea suferințe dacă aș fi știut? Nu pot să înghit la nesfârșit toate acuzațiile nefondate și neverificate care mi se aduc în spațiul public, care îmi vizează întreaga familie.

Toată viața mi-am dedicat-o oamenilor! Am ajutat oameni ca simplu cetățean, ca jurnalist, în orice funcție publică pe care am deținut-o și stă mărturie toată activitatea mea, toată viața mea. „Oamenii pe primul loc!” nu a fost pentru mine un simplu slogan de campanie, ci un crez. Nu am ezitat vreodată să întind o mână de ajutor și îmi cunosc sufletul sute, mii de oameni pe care i-am sprijinit în toți acești ani.

Sunt un om cu iubire și frică de Dumnezeu. Familia mea este cu iubire și frică de Dumnezeu. Nu suntem niște farisei! Credința ne-o măsoară doar Dumnezeu, iar EL nu are nume și prenume pe pământ! Dumnezeu nu are nevoie de purtători de cuvânt pentru a se exprima. Și este tragic pentru întreaga societate creștină dacă am ajuns să fim persecutați că purtăm cruci la gât, cinstim icoane și spunem „Doamne ajută”!

Nu sunt un produs creat artificial, umflat cu pompa în campanii electorale prin sume enorme, inclusiv acum 3 ani, pentru “Noul București”, pe care nimeni nu le-a investigat. Cine mă cunoaște, cine a interacționat cu mine măcar puțin știe asta. Cu acordul meu nu se poate fura, nu se pot înșela sau abuza oameni! Tocmai de asta unora le este teamă de mine și de asta nu mă vor în funcții publice, dar asta e o altă discuție.

Trebuie să apăr tot ce am construit în acești ani, tot ce am făcut pentru români, pentru bucureșteni și tot ce vreau să fac în continuare. Este total nedrept să fiu scoasă țap ispășitor. În aceste zile sunt prezentate atât de amestecat imagini, informații, fapte din acest dosar doar pentru ca oamenii de acasă să nu mai înțeleagă nimic. De fapt să înțeleagă exact ce își doresc mințile cenușii care se folosesc politic de acest necaz.

Nu mă scuz, doar răspund concret tuturor minciunilor din aceste zile:

- Consiliera mea NU A FOST ANGAJATĂ, NICI ȘEFĂ de azil! Potrivit propriei declarații dată în dosar și care a fost prima ajunsă în presă, nu a avut cunoștință despre activitățile din centre, funcția în asociație a fost onorifică și nu a avut vreun beneficiu pentru asta.

- Sora mea NU A CONDUS VREODATĂ un serviciu social care avea atribuții în Voluntari sau Ilfov în cazul bătrânilor, a persoanelor cu dizabilități. Sora mea NU A FOST ANGAJATĂ, COLABORATOARE SAU ȘEFĂ DE AZIL cum mincinos s-a afirmat la unele posturi tv. Se ocupă de ani de zile de domeniul educativ al copiilor.

- NU AM FOST INFORMATĂ de consiliera mea că a făcut parte din asociația care ulterior a deschis două centre pentru persoane cu dizabilități.

- Inculpatul din acest dosar NU A FOST ȘOFERUL MEU. La Primăria Capitalei acest bărbat nu a fost șoferul meu, ci a lucrat ca șofer la Administrativ și pentru alte persoane. Eu am același șofer de 16 – 17 ani, pe care îl cunosc toate instituțiile, toți jurnaliștii, toată primăria, tot Parlamentul etc.

- Inculpatul din acest dosar nu are legătură de rudenie cu familia mea. NU ESTE FINUL nostru, NU ESTE NEPOTUL nostru.

- Inculpatul din acest dosar NU A FOST VREODATĂ membru al Partidului Social Democrat în vreo localitate din județul Ilfov sau București. Deci, NU AVEA CUM SĂ CONDUCĂ filiala TSD Ilfov nefiind membru de partid. Simpatizanți, voluntari sau oameni care bagă capul în poză cu liderii sunt mulți.

- Ministerul pe care îl conduc NU ARE ATRIBUȚII pentru acreditarea și/sau controlul căminelor de bătrâni și/sau a centrelor pentru persoane cu dizabilități. Domeniul de activitate al centrelor anchetate, îngrijirea persoanelor adulte cu dizabilități, nu intră în atribuțiile ministerului.

- M-am interesat și Primăria condusă de soțul meu NU ARE ATRIBUȚII pentru a verifica aceste centre și NU A FOST ANUNȚATĂ de situația acestor persoane. Este vânturată o hârtie trimisă către Serviciul Urbanism, dar care nu informa despre vreun om neglijat sau abuzat, ci despre lipsa acordului vecinilor pentru o astfel de activitate, care se solicita în cazul apartamentelor din blocurile de locuit, conform legii.

- NU AM FĂCUT PRESIUNI pentru a fi eliminate ONG-urile din monitorizarea acestor centre. NU AM FĂCUT PRESIUNI pentru a fi numite persoane în funcții în domeniul social, cu atribuții în domeniul adulților.

- Familia mea NU ARE AVERI ascunse. Tot ce am adunat este din funcțiile private și publice pe care le-am deținut. Nu din ilegalități!

Am încredere în Justiție! Am încredere că anchetatorii au identificat vinovații! Am încredere că Guvernul a luat cele mai bune decizii ca astfel de fapte condamnabile să nu se mai întâmple și voi sprijini aceste eforturi, acolo unde are atribuții instituția pe care o conduc.”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
MELANIA
Melania Medeleanu: Lucrurile se pot schimba dacă noi căpătăm încredere
praf saharian romania
Ploaie cu praf saharian peste România. Cât mai durează fenomenul...
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler, despre efectele prafului saharian asupra sănătății...
profimedia-0843583552
„De ce eu?”. Celine Dion face dezvăluiri despre starea ei de...
Pe aceeași temă
Gabriela Firea
Ce scrie pe tricoul purtat de Gabriela Firea când și-a depus candidatura la Primăria Capitalei
gabriela firea, nicusor dan, cristian popescu piedone (1)
Cum ar vota bucureștenii dacă săptămâna viitoare și-ar alege primarul general. Cetățenii par...
Marcel Ciolacu și Gabriela Firea
Gabriela Firea, despre lupta pentru supremație în PSD: "Sunt mai mult decât onorată de poziția...
gabriela firea
Gabriela Firea, despre scandalul azilurilor: „Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit”
Te-ar putea interesa și
florin negrutiu 111
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din...
Daniel Băluță
Daniel Băluţă: „Voi fi şeful campaniei viitorului primar al Capitalei, Gabrielei Firea. M-am...
Ion?Marcel Ciolacu, Prime Minister of Romania, taken during a press conference after the joint talks with Olaf Scholz, Federal Chancellor (not pictured here) in the Federal Chancellery in Berlin, July 4th, 2023.
Prima reacție a liderului PSD Marcel Ciolacu, după ce alianța la nivelul Capitalei, s-a rupt
Romanian Government, Cabinet Meeting, Bucharest, Romania - 18 Jan 2024
Marcel Ciolacu, despre scandalul azilelor groazei: „A fost „clocit”. Adevărul a ieșit la...
Partenerii noștri
Digi24 O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica a făcut infarct când a auzit și a murit și ea
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica a...
DigiSport Spectacol la Munchen! Ce scenografie au pregătit suporterii lui Bayern pentru meciul cu Real Madrid
Spectacol la Munchen! Ce scenografie au pregătit suporterii lui Bayern...
PeRoz Fiica lui Irinel Columbeanu vine în România să-și viziteze tatăl. Fostul milionar a confirmat totul: „Mi-a cerut o procură”
Fiica lui Irinel Columbeanu vine în România să-și viziteze tatăl. Fostul...
Film Now Sharon Stone, strălucitoare într-o rochie care i-a îmbrățișat silueta impecabilă, alături de bunul ei prieten Jeff Bridges. Actorul, premiat pentru întreaga sa carieră
Sharon Stone, strălucitoare într-o rochie care i-a îmbrățișat silueta...
Digi World O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier...
ProFM CRBL, declarații neașteptate după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur!” În ce relații au rămas după separare
CRBL, declarații neașteptate după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat...
Digi Life Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De...
Bucharest,,Romania,-,April,17,,2021:,Details,With,The,Romanian
Guvernul a decis construirea unui pod rutier peste Tisa, la granița dintre...
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
printul paul si printesa lia
Prințul Paul, în arest preventiv în Malta până în 9 mai. Eliberarea pe cauțiune a fost respinsă
Loterie/ Shutterstock
Un imigrant diagnosticat cu cancer a câştigat 1,3 miliarde de dolari la o loterie din Statele...
Studenţii pro-palestinieni de la Universitatea Columbia au ocupat o clădire a campusului/ Profimedia
Studenţii pro-palestinieni de la Universitatea Columbia au ocupat o clădire a campusului
România, Billie Jean Cup
România și-a aflat adversara din optimile Billie Jean King Cup