Acum la Digi FM BACKSTREET BOYS - Quit playing games (with my heart)

Vreme de primăvară în prima săptămână din 2024. Temperaturile scad din a doua săptămână a lui ianuarie

Vreme decembrie/ Shutterstock
Vreme / Shutterstock

Vremea de primăvară va continua să fie prezentă pe parcursul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor, însă de săptămâna viitoare valorile termice vor scădea şi ajung la cele apropiate de normalul calendaristic.

Din a doua săptămână a anului, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în aproape întreg intervalul de prognoză, reiese din datele publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pentru intervalul 1 - 14 ianuarie 2024, citate de Agerpres.

În Banat, în prima săptămână, valorile termice se vor menţine peste normele specifice începutului lunii ianuarie, cu medii ale maximelor de 9 - 12 grade şi ale minimelor de 2 - 5 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendinţă de scădere până la valori apropiate de normele perioadei, cu medii regionale ale valorilor diurne în general de la 0 la 3 grade şi ale celor nocturne între -6 şi -2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 4 - 10 ianuarie.

În Crişana, până spre finalul primei săptămâni, temperatura aerului se va menţine la valori peste normele perioadei, cu medii ale maximelor de 8 - 12 grade şi ale minimelor între 2 şi 5 grade. Ulterior, temperatura aerului va avea tendinţă de scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale maximelor în general de 0 - 2 grade, respectiv ale minimelor de la -6 la -4 grade. Vor fi precipitaţii, cu probabilitate mai mare în intervalul 4 - 10 ianuarie.

În Transilvania, în prima jumătate a intervalului de prognoză, valorile termice vor fi în continuare peste cele specifice perioadei. Mediile maximelor vor oscila între 6 şi 9 grade, în timp ce minimele se vor încadra între -2 şi 3 grade. După acest episod, temperatura aerului va fi în scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale valorilor diurne în general de la -3 grade la 1 grad şi ale celor nocturne între -10 şi -5 grade. Precipitaţii se vor semnala, cu probabilitate mai mare, în intervalul 4 - 11 ianuarie.

În Maramureş, până la sfârşitul acestei săptămâni, temperatura aerului se va menţine la valori peste normele perioadei, cu medii ale maximelor de 7 - 9 grade şi minime de 2 - 5 grade. Ulterior, temperatura aerului va avea tendinţă de scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale maximelor în general de la -2 grade la 1 grad, precum şi ale minimelor între -8 şi -5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 2 - 9 ianuarie.

În Moldova, în prima jumătate a intervalului, valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai caldă pentru această perioadă, cu medii ale maximelor de 6 - 11 grade şi minime de 0 - 5 grade. Apoi, temperatura aerului va fi în scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale valorilor diurne în general cuprinse între -4 grade şi 1 grad, şi ale celor nocturne de la -9 la -5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare îndeosebi în jurul zilelor de 7 şi 8 ianuarie ianuarie.

În Dobrogea, în prima săptămână, valorile termice se vor menţine peste normele specifice începutului lunii ianuarie. Astfel, maximele vor oscila între 9 şi 13 grade. în timp ce minimele se vor încadra între 3 şi 5 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendinţă de scădere până la valori apropiate de normele perioadei, cu medii regionale ale valorilor diurne în general de la -1 grad şi 3 grade şi ale celor nocturne între -6 şi -2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 7 - 11 ianuarie.

În Muntenia, în prima săptămână, valorile termice se vor menţine peste normele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de până la 13 grade, respectiv ale minimelor de la 0 la 4 grade. Pe parcursul săptămânii viitoare, temperatura aerului va avea tendinţă de scădere până la valori apropiate de normele perioadei, cu medii regionale ale valorilor diurne cuprinse între -1 grad şi 4 grade, şi ale celor nocturne de la -8 la -3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 7 - 11 ianuarie.

În Oltenia, până spre mijlocul intervalului, valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai caldă pentru această perioadă, cu medii ale maximelor de 9 - 13 grade şi ale minimelor de 0 - 4 grade. Ulterior, temperatura aerului va fi în scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale valorilor diurne în general de 0 - 4 grade şi ale celor nocturne între -8 şi -4 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în perioada 7-11 ianuarie.

La munte, în prima parte a intervalului analizat, valorile termice vor fi în continuare peste normele perioadei, iar maximele vor fi cuprinse între 1 grad şi 4 grade, în timp ce valorile nocturne vor oscila între -4 grade şi -1 grad. De săptămâna viitoare, temperatura aerului va fi în scădere şi va ajunge la valori apropiate de data din calendar, cu medii ale valorilor diurne în general între -8 şi -3 grade şi ale celor nocturne de la -14 la -8 grade. Probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor va fi ridicată pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în perioada 4 - 10 ianuarie. 

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
MELANIA
Melania Medeleanu: Lucrurile se pot schimba dacă noi căpătăm încredere
zuckerberg yacht
Yahturile miliardarilor din domeniul tehnologiei, de la Mark...
maria cârneci
Maria Cârneci, despre cum a început povestea de dragoste cu soțul...
Palatul construit pe malul Mării Negre, la Gelendjik/ Foto: Captură video Youtube
Imagini inedite din „palatul de un miliard de euro al lui Putin”...
Pe aceeași temă
Cod galben de ploi în 14 județe
Cod galben de ploi în 14 județe. Cum va fi vreme în București zilele următoare
vreme de ploaie
Vânt, ploi slabe şi maxime de 21 de grade Celsius în Bucureşti, în perioada 30 aprilie - 2 mai
Prognoza meteo
Temperaturile scad în această săptămână. ANM: Posibile ploi după 1 mai
Easter,Eggs,In,Grass,,Sunny,Weather
Vremea de Paște: temperaturi mai ridicate decât normalul în toată țara, cu ploi în prima...
Te-ar putea interesa și
Vreme însorită, caldă, soare, vară, primăvară, parc, relaxare, natură
Vreme mai caldă decât în mod normal, în următoarele două săptămâni din aprilie. Prognoza...
Vremea/ Shutterstock
Vremea în aprilie 2024. Sunt așteptate temperaturi mai ridicate decât cele specifice
Vreme însorită, caldă, soare, vară, primăvară, parc, relaxare, natură
Vreme extrem de caldă în această săptămână. Meteorologii anunță că aria precipitaţiilor se...
Sunset,Or,Sunrise,In,A,Winter,Park,With,Trees,Covered
ANM: Oscilaţii mari de temperatură de la o săptămână la alta în perioada 5-18 februarie
Partenerii noștri
Digi24 Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni...
DigiSport ”Patronul FCSB te vrea. Unde pleci?”. Louis Munteanu, răspuns pentru interesul lui Gigi Becali, în direct
”Patronul FCSB te vrea. Unde pleci?”. Louis Munteanu, răspuns pentru...
PeRoz Ce a descoperit o fată despre iubitul ei, imediat ce l-a părăsit. "Am realizat că toți prietenii lui și familia știau și mi-au ascuns"
Ce a descoperit o fată despre iubitul ei, imediat ce l-a părăsit. "Am...
Film Now Martin Freeman, tot un zâmbet pe covorul roșu, cu iubita tinerică ținută strâns la piept. Franțuzoaica și-a lăsat la vedere colecția de tatuaje
Martin Freeman, tot un zâmbet pe covorul roșu, cu iubita tinerică ținută...
Digi World Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci
Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat...
Stirile Kanal D Ministerul Educației a anunțat că pe 13 mai 2024 încep testele pentru elevii de clasa a 2-a la Limba Română. Iată calendarul examenelor pe scurt
Ministerul Educației a anunțat că pe 13 mai 2024 încep testele pentru...
ProFM Elena s-a reinventat după divorțul de CRBL. Fosta soție a artistului, imagini virale pe TikTok: „Viață nouă, noi începuturi”
Elena s-a reinventat după divorțul de CRBL. Fosta soție a artistului...
Digi Life Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De...
Ultimele știri din matinal
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
Ultimele știri
Meeting of Russian Foreign Minister Sergei Lavrov with Sierra Leonean Minister of Foreign Affairs and International Cooperation Timothy Kabbah at the Reception House of the Russian Foreign Ministry.
Lavrov spune că Rusia este pregătită dacă Occidentul vrea să se bată pentru Ucraina pe câmpul...
Iulia Vântur
Iulia Vântur, despre decizia de a se muta în India și a renunța la cariera din România: "Nu te...
interlopi
Răsturnare de situație în cazul crimei de la Padina. Cei trei interlopi suspectați că au ucis...
cristi tanase si sotia lui
Cristi Tănase a intentat divorț la doar o zi după ce soția a obținut ordin de protecție...