Acum la Digi FM Benson Boone - BEAUTIFUL THINGS

Internat prăbuşit la Odorheiu Secuiesc. Tânărul care a murit sub dărâmături va fi înmormântat joi, la Lupeni

internat liceu odorheiu secuiesc (1)
Un perete al internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, s-a prăbuşit. / Foto: IGSU

Elevul de 17 ani, care a decedat luni la Odorheiu Secuiesc, după ce internatul Liceului 'Tamasi Aron' s-a prăbuşit, va fi înmormântat joi, în localitatea natală Lupeni.

Tânărul, care urma să împlinească 18 ani de Crăciun, a fost scos de sub dărâmături de către salvatori, dar nu a răspuns manevrelor de resuscitare, iar diagnosticul medicilor a fost "stop cardio-respirator, moarte violentă prin strivire'', potrivit Agerpres.ro. 

Luni, în jurul orei 16,00, un perete al clădirii internatului din cadrul Liceului 'Tamasi Aron' din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit. La acel moment, în corpul de clădire se aflau patru elevi ai internatului, aceştia fiind prinşi sub dărâmături. Băiatul de 17 ani a decedat, iar trei fete se află internate în spital, una în stare gravă.

Conducerea Liceului "Tamasi Aron" din Odorheiul Secuiesc a transmis, marţi, un mesaj de condoleanţe familiei îndoliate, exprimându-şi, totodată, recunoştinţa faţă de cei care au contribuit la salvarea celorlalţi copii.

"În timp ce ne pregăteam pentru cea mai frumoasă sărbătoare a credinţei noastre creştine, o tragedie a întunecat bucuria acestei pregătiri. Evenimentele ne-au marcat profund, sufletele noastre sunt îngrijorate şi îndurerate, pentru că ştim că tragedia nu ar fi trebuit să se întâmple. (...) Familia noastră este în doliu. Plângem împreună şi căutăm mângâiere împreună. (...) Nu există acum cuvinte care să vindece! Cine şi-ar putea închipui o durere mai mare decât a celor care îşi plâng copilul?", se arăta într-o declaraţie postată pe pagina de internet a liceului.

Băiatul care a decedat era elev la Liceul de Artă din Odorheiu Secuiesc.

''Instituţia noastră este în doliu. O astfel de tragedie nu ar fi trebuit să se întâmple. O viaţă tânără plină de vise a fost spulberată. A fost elev la şcoala noastră, aşa că această veste de neînţeles este cu atât mai dureroasă pentru comunitatea noastră, pentru elevii noştri şi pentru oraş. Ieri ne pregăteam pentru concerte de fanfară, concerte de Crăciun şi un târg de Crăciun, astăzi nici măcar nu putem vorbi. Concertele noastre pentru săptămâna aceasta sunt anulate, fiind înlocuite de doliu şi rugăciune. (...) Odihneşte-te în pace, David!'', au transmis şi reprezentanţii liceului unde tânărul învăţa.

Având în vedere tragedia care a avut loc luni, Primăria municipiului Odorheiu Secuiesc a anulat toate evenimentele cultural-artistice din Târgul de Crăciun, precum şi spectacolul şi jocul de artificii de Revelion, iar autorităţile locale au transmis condoleanţe familiei tânărului decedat, menţionând că întregul oraş este îndoliat. De altfel, în faţa internatului, localnicii au depus flori şi au aprins zeci de lumânări.

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SIMONA TARANU
Simona Țăranu: Nu am fost vreo prințesă, nu mă alerga mama cu homarul...
Vara anului 2023, cea mai călduroasă din ultimii 2.000 de ani/ Shutterstock
Vara anului 2023, cea mai călduroasă din ultimii 2.000 de ani. Ce...
Fresh cherries in box at a farmers market
Cât costă 1 kg de cireșe în 2024. De ce nu scad prețurile, deși este...
Playing,Games,Of,Chance,,Lotto-concept.,Completing,A,Lottery,Ticket.romania,,Bucuresti.
Loto 6/49. Un pensionar din București a câștigat premiul cel mare cu...
Pe aceeași temă
Image,Of,A,Half-open,Door,To,School,Class
Un elev de clasa a VII-a și-a șantajat profesoara de istorie pentru o notă mai mare. Cum a...
Declarație scrisă de elev, școală, educație, învățământ, clasă, ore, cursuri, copii
O nouă acuzație de violență în școli. O directoare din Olt este anchetată de Poliție după ce...
Man,Detained,In,Handcuffs,Indoors,,Closeup,View.,Criminal,Law
Un elev de 16 ani din Sighişoara a fost reţinut de poliţişti după ce şi-a lovit un coleg
politia-masina-nou-inscriptionata
Un elev a făcut scandal în timpul unei ore şi a arătat gesturi obscene cadrului didactic. După...
Te-ar putea interesa și
Ambulance,Emergency,Service,Car,On,The,Streets,Of,Bucharest,During
Un elev din Cluj a fost dus cu ambulanţa la spital, după ce a consumat nicotină la plic şi o...
politia-masina-nou-inscriptionata
Elevul de 15 ani care a folosit un spray lacrimogen la un liceu din București, plasat sub...
Un tâlhar care a intrat cu cagula în sala de jocuri a fost arestat de polițiști/ Shutterstock
Elev din Cluj-Napoca, arestat preventiv după ce ar fi vândut şi ar fi oferit gratuit droguri...
Colegiul Naţional ”B.P. Haşdeu” din Buzău trebuie să plătească unui fost elev daune morale de 3.000 de euro, după ce, în 2018, acesta a primit media 2 la purtare pe primul semestru, în urma unei postări pe Facebook. Ulterior, elevul a luat Bacalaureatul cu 9.05, iar părinţii săi au acţionat unitatea şcolară în instanţă. Decizia pronunţată de magistraţii Curţii de Apel Ploieşti este definitivă. În anul 2018, elevul Andrei Voicu din clasa a XI-a a postat pe un grup de Facebook al liceului un videoclip în care apărea profesoara lui de desen însoţit de mesajul: ”Colegiul «Bogdan Petriceicu Hasdeu» este liceul în care este interzisă purtarea bărbii şi a părului lung, dar unde predă una dintre cele mai luminate minţi ale sistemului de învăţământ, această struţo-cămilă a artei, care se zbate între vocaţia de a cânta şi de a desena.” Fapta sa a fost analizată în Consiliul Profesoral care a decis scăderea mediei la purtare, însă părinţii copilului au susţinut nevinovăţia acestuia şi au deschis o acţiune în instanţă. Ulterior, elevul a promovat examenul de bacalureat cu nota 9.05. ”În urma eforturilor noastre susţinute, Colegiul a fost obligat să radieze menţiunile din evidenţele şcolare ale lui Andrei, inclusiv nota injustă de 2 la purtare, şi să revizuiască media pe semestrul 1. Mai mult, justiţia i-a acordat clientului nostru daune morale în valoare de 3.000 de euro, marcând astfel recunoaşterea impactului emoţional şi psihologic pe care abuzul de putere îl poate avea asupra unui elev”, au transmis, miercuri, reprezentanţii cabinetului de avocatură care l-a reprezentat pe elev pe toată durata procesului în instanţă. De asemenea, reprezentanţii cabinetului de avocatură au mai transmis că victoria nu este doar a lui Andrei, ci a tuturor elevilor care se confruntă cu nedreptăţi în sistemul educaţional. ”Suntem emoţionaţi şi încurajaţi de acest succes şi ne reafirmăm angajamentul de a apăra drepturile şi libertăţile elevilor. Fiecare tânăr merită un mediu educaţional corect şi pozitiv, unde drepturile elevilor sunt respectate şi apărate”, au mai transmis reprezentanţii cabinetului de avocatură. În luna aprilie a anului 2023, Tribunalul Buzău pronunţao primă decizie pe fond, prin care obliga Colegiul Naţional ”B.P. Hasdeu” să radieze ”menţiunile din evidenţele şcolare în ceea ce îl priveşte pe reclamant cu privire la aplicarea notei 2 la purtare pe semestrul I al anului şcolar 2018-1019” şi să-I plătească elevului 3.000 de euro daune morale şi cheltuieli de judecată de 2.800 de lei. Marţi, Curtea de Apel Ploieşti a respins definitiv recursurile formulate de Colegiu şi de reclamant menţinând decizia Tribunalului Buzău din 2023. ”Respinge recursurile, ca nefondate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 30.01.2024”, este decizia instanţei.
Colegiul Naţional ”B.P. Haşdeu” din Buzău, bun de plată în fața unui elev, după ce acesta a...
Partenerii noștri
Digi24 Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații...
DigiSport Almeria - Barcelona 0-2, ACUM pe Digi Sport 1. Catalanii ”țin cu dinții” de locul 2
Almeria - Barcelona 0-2, ACUM pe Digi Sport 1. Catalanii ”țin cu dinții”...
PeRoz E oprit mereu pe stradă pentru că e sosia lui Jason Momoa. Ce o deranjează pe soția lui și cum a reacționat actorul când l-a văzut
E oprit mereu pe stradă pentru că e sosia lui Jason Momoa. Ce o deranjează...
Film Now Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu au reușit să facă lucrurile să funcționeze între ei!”
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de...
Digi World A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe...
Stirile Kanal D Unde și la ce oră se vor publica subiectele pentru Evaluarea Națională 2024 la Limba Română citit pentru clasa a 2-a
Unde și la ce oră se vor publica subiectele pentru Evaluarea Națională...
ProFM Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu goală, ce apariție e asta?”
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu...
Digi Life Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De...
Ultimele știri din matinal
dumitru prunariu
14 mai 1981, ziua în care cosmonautul Dumitru Prunariu şi-a început zborul în spaţiu. Ce...
testul ana baniciu
De la pofte de sarcină la numele bebelușului: Ana Baniciu a dezvăluit totul la Digi FM
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
Ultimele știri
Fico
Măsurile de securitate pentru protecţia premierului Fico, criticate de experţi după tentativa...
tuse
112 cazuri de tuse convulsivă în primele 4 luni ale anului, în România, față de 16 în tot anul...
Baby Lasagna
Baby Lasagna, locul 2 la Eurovision 2024, donează premiul de 50.000 de euro oferit de guvernul...
irinel columbeanu
Irinel Columbeanu are datorii la azilul unde locuiește: „Se străduiește să facă rost de bani”