Acum la Digi FM Alex Vidia ED SHEERAN FT. JUSTIN BIEBER - I Don t Care

Rezultate financiare pozitive pentru Grupul Digi Communications N.V., după primele trei trimestre ale anului

SB_PREMIU BVB

• 752 milioane EUR venituri consolidate Grup (pe primele 9 luni ale anului 2018), în creștere cu 9,9% față de aceeași perioadă a anului 2017
• 270 milioane EUR venituri consolidate Grup, în trimestrul al treilea (+ 17,3% în trimestrul al treilea 2018 față de trimestrul al treilea 2017)
• 14,7 milioane unități generatoare de venit (RGU), toate serviciile (+ 12% la 30 septembrie 2018 față de 30 septembrie 2017)
• ~237 milioane EUR EBITDA ajustată (cumulat pe primele 9 luni ale anului 2018), în creștere cu 10,6% față de aceeași perioadă a anului 2017
• 81,7 milioane EUR EBITDA ajustată pe trimestrul al treilea 2018 (+ 10,7% în trimestrul al treilea 2018 față de trimestrul al treilea 2017)
• În România, principalii vectori de creștere: serviciile de televiziune prin cablu (+8,7%) și serviciile de internet fix (+10,5%)
• Digi Spania: creștere constantă a numărului de abonați (+49% unități generatoare de venit, la 30 septembrie 2018 față de 30 septembrie 2017)

Grupul Digi Communications NV a făcut publice miercuri, 14 noiembrie, rezultatele financiare pentru trimestrul III 2018, anunțând o creștere a veniturilor cu 17,3% în raport cu aceeași perioadă a anului trecut, de la 230 milioane EUR la 270 milioane EUR. EBITDA ajustată a fost de aproximativ 81,7 milioane EUR, inclusiv rezultatele consolidate ale Invitel, în creștere cu 10,7% față de aceeași perioadă a anului 2017 (73,8 milioane EUR la 30 septembrie 2017).
Pentru perioada de 9 luni încheiată la 30 septembrie 2018, creșterea veniturilor a fost de 9,9% în raport cu aceeași perioadă a anului trecut, de la 684 milioane EUR la 752 milioane EUR. EBITDA ajustată a fost de aproximativ 237 milioane EUR, inclusiv rezultatele consolidate ale Invitel, în creștere cu 10,6% față de aceeași perioadă a anului 2017 (214 milioane EUR la 30 septembrie 2017)
România se menține ca piață principală a grupului, generând 65% din veniturile acestuia, pe locul al doilea fiind Ungaria (cu 20%), urmată de Spania (12%) și Italia (2%). În total, pe cele patru piețe, compania înregistrează o creștere a RGU de 1,6 milioane, inclusiv unitățile generatoare de venit ale Invitel, ajungând la 14,7 milioane RGU de la 13,1 milioane RGU, în trimestrul III al anului 2017.
Totodată, grupul a afișat indicatori în evoluție pentru principalele servicii generatoare de creștere – serviciile de televiziune prin cablu (+13%, de la 3,5 milioane RGU, la nivelul grupului, la 3,9 milioane RGU), respectiv pentru serviciile de internet fix (+19%, de la 2,7 milioane RGU la 3,2 milioane RGU). La 30 septembrie 2018, Grupul a înregistrat un număr total de abonați la servicii pay-TV de 4,8 milioane RGU, comparativ cu 4,4 milioane RGU la 30 septembrie 2017.

EVOLUȚII PE FIECARE PIAȚĂ

În România, grupul a raportat creșteri pe segmentul serviciilor de cablu și internet fix, cu un progres de 8,7% al abonamentelor la serviciile de cablu tv (3,2 milioane RGU, la 30 septembrie 2018, față de 3 milioane RGU, la 30 septembrie 2017) și, respectiv, de 10,5% la abonamentele pentru serviciile de internet fix (2,5 milioane RGU la 30 septembrie 2018 față de 2,2 milioane RGU, pentru perioada similară a anului anterior). În ceea ce privește serviciile de telefonie mobilă, Digi este liderul portabilității cu circa 31% din total piață, reprezentând aproape 185.000 de numere portate în rețeaua Digi Mobil, în primele 9 luni ale anului.
În Ungaria, veniturile filialei Digi Hungary (inclusiv Invitel)⃰ s-au majorat până la 54,6 milioane EUR, iar Digi și-a consolidat poziția de lider al pieței de televiziune prin cablu. Pe segmentul serviciilor de internet fix, Digi este al doilea operator (cu o cotă de piață de peste 25%), în timp ce pe segmentul serviciilor de telefonie fixă deține o cotă de piață de circa 23%. Pozițiile solide deținute pe această piață constituie premisele pentru lansarea serviciilor de telefonie mobilă.
Spania și Italia au înregistrat o creștere importantă, de 46%, a numărului de abonați, ajungând de la 971.000 RGU, la 30 septembrie 2017, la 1,4 milioane RGU, la 30 septembrie 2018. Digi Spania s-a poziționat ca lider al pieței MVNO (operator virtual de servicii de telefonie mobilă) și este cel de-al cincilea operator de telefonie mobilă pe piața iberică, beneficiind, totodată, de o prezență tot mai extinsă în teritoriu, prin cele 3.000 de puncte de vânzare. În primele trei trimestre ale anului, aproximativ 142.000 de numere de telefonie mobilă s-au portat în rețeaua Digi Spania. Ultima lună a trimestrului III a marcat și lansarea serviciilor fixe pe piața spaniolă. Pe cele două piețe europene mature, Digi Communications se adresează atât diasporei românești, cât și clienților locali.
”Am reușit să atingem nivelul de 237 milioane EUR EBITDA la nivelul Grupului, în creștere cu 10,6% față de primele nouă luni ale anului anterior, cu 81,7 milioane EUR în trimestrul III al acestui an. Menținând un ritm constant și ridicat al investițiilor, am reușit să înregistrăm un free-cash-flow (FCF)** de aproximativ 35 milioane EUR, cumulat la 9 luni.
Veniturile în creștere pe toate piețele sunt susținute de evoluția numărului total al RGU cu 12,2% și ne apropiem de pragul de 15 milioane de unități generatoare de venit.
Dezvoltarea infrastructurii de comunicații electronice este importantă pentru evoluția societății în ansamblu și, urmărind acest obiectiv, vom continua investiția în rețeaua de fibră optică, atât în România cât și Ungaria, unde atingem (cumulat) peste 7 milioane homes passed”, a declarat Serghei Bulgac, CEO al Grupului Digi Communications.

Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM, la fiecare 30 de minute. Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
SELLY
Selly: Dacă am avut momente de rătăcire, mi-am revenit rapid
cristina cioran (2)
Cristina Cioran a povestit printre lacrimi calvarul pe care l-a trăit...
florin citu functionare coalitie digi24
Florin Cîţu spune că alegerea lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
O tânără și-a pregătit singură tortul de nuntă
Val de reacții pe TikTok, după ce o tânără a dezvăluit că și-a...
Pe aceeași temă
Vizual Digi Communications
Digi Communications NV raportează venituri consolidate de 1,7 miliarde de euro, EBITDA...
Serghei Bulgac, CEO DIGI
Digi Communications NV raportează venituri și alte câștiguri consolidate de 817,2 milioane...
Vizual Digi Communications(2)
Digi Communications N.V. raportează rezultatele financiare pentru trimestrul încheiat la 31...
Vizual Digi Communications(2)
Digi Communications N.V. raportează o evoluție susținută a numărului de RGU și o creștere a...
Te-ar putea interesa și
Vizual Digi Communications
Digi Communications N.V. raportează o creștere robustă a bazei de utilizatori și a veniturilor...
Vizual Digi Communications(1)
Digi Communications N.V. raportează o creștere accelerată a veniturilor în primul trimestru al...
Vizual Digi Communications
Grupul DIGI COMMUNICATIONS N.V. anunță rezultatele financiare pentru al treilea trimestru al...
Vizual Digi Communications_v3 landscape
Grupul DIGI COMMUNICATIONS N.V. anunță rezultatele financiare pentru al doilea trimestru al...
Partenerii noștri
Digi24 Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată călugări și de-acum vor trăi doar din mila altora
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată...
DigiSport Gabriela Ruse - Clara Burel, LIVE VIDEO, ora 16:30, la DGS 4. Românca, în turul II la WTA 250 Rouen
Gabriela Ruse - Clara Burel, LIVE VIDEO, ora 16:30, la DGS 4. Românca, în...
PeRoz Reacția virală a prințului Harry când Meghan Markle s-a pupat cu coechipierul său chiar în fața lui: „Nu cu soția mea!”
Reacția virală a prințului Harry când Meghan Markle s-a pupat cu...
Film Now Brian Cox critică performanța lui Joaquin Phoenix în filmul „Napoleon”: „Aș fi interpretat acel rol mult mai bine!”
Brian Cox critică performanța lui Joaquin Phoenix în filmul „Napoleon”...
Digi World Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a...
Stirile Kanal D Unde este Ana-Maria? Tânăra, însărcinată în șase luni, a dispărut în drum spre casă. Ultimul mesaj al fetei: "Eu m-am urcat"
Unde este Ana-Maria? Tânăra, însărcinată în șase luni, a dispărut în drum...
ProFM Dana Nălbaru, retrasă din viața publică, duce un trai liniștit la țară. Ea văruiește copacii, soțul ei, Dragoș Bucur, ară brazdele
Dana Nălbaru, retrasă din viața publică, duce un trai liniștit la țară. Ea...
Digi Life Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei...
Ultimele știri din matinal
florin negruțiu
Florin Negruțiu și detectorul de minciuni de la AUR
marius moga digifm
Marius Moga: "Tata a zis: Vreau să nu se mai vorbească pe la colțuri! Ne facem o casă dom...
minelli IMG_91072
Minelli: De la "Mariola" la "Bug a Boo", concerte pentru milionari și o surpriză pentru un...
Doctorul Adrian Marinescu
Cum să te aperi de ploșnițe (păduchii de pat): Sfaturi de la doctorul Adrian Marinescu
Ultimele știri
New,Born,Baby,Feet,On,White,Blanket,In,Hospital
O femeie, cadru militar în București, arestată preventiv după ce și-a lovit fiica de două luni...
Lyudmila Putina
O vilă a lui Artur Oceretnii, actualul soț al fostei neveste a lui Vladimir Putin, confiscată...
O americancă stabilită în Cluj demontează cele mai comune zvonuri despre România
Videoclip viral: Cele mai comune stereotipuri despre România, demontate de o americancă...
Heavy rains negatively affect daily life in UAE
Ce se întâmplă acum cu românii prinși în Dubai de furtuna nemaivăzută. Unii dintre ei au...